Comentariul autorului:
Ansamblul este compus din doua constructii: locuinta si anexa Y, desfasurate exclusiv pe orizontala.
Cladirile dialogheaza atat prin forma cat si prin materialitatea accentuata a texturii, creand un efect cinetic cauzat de dispunerea poroasa a caramizii si intensificat de curbura peretilor.
Ziua si noaptea lumina in continua schimbare, transfoma neincetat jocul complex al umbrelor lasat de suprafetele geometrice.
Pozitia privitorului are la randul ei un rol important in perceptia dialogului in schimbare dintre cladiri.
Spatiile goale lasate in tesatura caramizii diminueaza greutatea zidului, imprima un efect iluzoriu, transformand un perete impenetrabil, solid, intr-o suprafata dantelata, fara a ignora constrangerile si limitarile materialului.
Locuinta este complet peremabila catre lac si opaca spre zona de acces.
Accesul principal este marcat de copertina ampla care pluteste deasupra celor doua brate arcuite, astfel se naste un sentiment de confort, de loc primitor. Fiecare element volumetric este clar definit permitand citirea individualizata a elementelor spatiale.
Programul se dezvolta pe doua zone liniare, orientate de-a lungul axului de simetrie al casei – zona de noapte si zona de zi.
Conexiunea spatiala intre cele 2 componente are loc prin intermediul curtii de lumina.
Anexa Y, mai degraba opaca si perfect simetrica, are functiunea de hobby room si spatiu pentru expunera masinilor din colectia proprietarului.
Relatia convex/concav dintre interior si exterior defineste spatial cladirea. La fel si contrastul dintre caramida poroasa si betonul aparent din interior.
Planseul casetat din beton armat a facut posibila realizarea unor deschideri largi fara stalpi si grinzi intermediare, lasand o amprenta importanta in realizarea designului interior.
Cele 3 brate formeza un spatiu complex de expunere pentru colectia de masini, compus din 3 alveole si platforma circulara mobila din centru.
Ansamblul este completat de scara scenografica catre pontonul de pe lac.