Comentariul autorului:
Corpul de clădire denumită convențional “C6” face parte din primul proiect mixt realizat în Cluj Napoca acoperind o suprafata totala de 37 000 m². Este situate în centrul orasului la doar 15 minute de centrul orașului , într-un țesut linistit in care predomina functiunea de locuit. Proiectul a fost conceput ca o regenerare urbana , amplasamentul fiind construit pe un teren industrial, o fosta fabrica de textile si o mare zonă de sport și recreere, facilitatea de înot publică Record. Proiectul este conceput pentru a se integra perfect în țesutul urbană a orașului și pentru a reuni distracția, munca și viața.
Deși nu este inclusă în lista monumentelor istorice, corpului de clădire C6 adduce o valoare uriașă ansamblului astfel bijuterie ce datează din perioada austro-ungară, prin restraurare și reconversie funcțională își propune să reunească activități distractive, de colaborare, co-working, combinând arta și tehnologia .
Clădirea dispune de o planimetrie și volumetrie simplă, o caracteristică generală a construcțiilor industriale .Edificiul are plan dreptunghiular alungit, cu axa longitudinală aprox. în direcția E-V, raportul dintre două laturi vecine ale dreptunghiului este de 1/5 . Clădirea dispune de nivelele P+E, completat de etajul tehnic. construcția lungă a avut funcțiunea de depozit cum indică sursele istorice (reiese clar din articolul de ziar din 1901 publicat cu ocazia sărbătoririi a jubileului de 50 de ani de existență), dar datorită dimensiunilor sale extraordinare și a structurii speciale de hală putea fi compartimentată în mai multe spații, cu funcțiuni diverse (între care chiar și grajd pentru caii care erau „mijlocul de transport” principal folosit în perioada construirii).
Acoperișul este în două ape, învelite cu plăci de ardezie de formă pătrată. Deasupra acoperișului se ridică casa liftului (ascensorul circulă între parter și pod).
Din considerente structurale , dar si pentru a se asigura luminarea spatiului interior necesare noilor functiuni 3 travei ale corpului de cladire au fost eliminate rezultand doua corpuri de cladire si o curte interioara–spatiu verde, o mica oaza de relaxare .Înspre mica gradină rezultată de deschide o terasă suspendată peste stalpii originali realizați din fontă la fabrica Ruszkitza datând din 1885.
Fațadele clădirii , deși acoperite cu tencuială de-a lungul timpului , au fost curățate redând aspectul original al clădirii cu finisaj de căramidă aparenta plină.
La interior s-a păstrat structura de lemn ( grinzi, astereală , dușumea, etc.) stâlpi de fontă , și pereții portanți de zidarie din cărămidă plină. Compartimentarea realizată dupa 1950 nu a reprezentat nici o valoare , astfel spațiul interior a fost recompartimentat și dotat astfel încat sa corespunda noilor funcțiuni.
Clădirea a fost dotată și echipat astfel încât să corespundă noilor funcțiuni si standarde de performanță.