Revitalizarea integrata a satului Lindenfeld

Autor(i):
Elvira Cotac
Îndrumători:
Dr. Lect. Arh. Daniel Nicolae Armenciu
Universitatea:
UAUIM Bucuresti
Facultatea:
Arhitectura
Localizare:
România
Parametri:
RH: P+1 / Sd: 2400 m2 / Su: 2230 m2

Comentariul autorului:

Proiectul are drept scop conturarea unui răspuns punctual asupra problematici actuale în vederea pierderii valorilor patrimoniului rural. Implementarea proiectului poate constitui un model al unei posibile dezvoltări mai largi în teritoriu. Propunerea își dorește să readucă la viață țesutului deteriorat fie prin conservare, fie prin restaurare ori prin noi adiții și să promoveze identitatea acestuia.
Programul este unul de tip mixt ce combină ideea de educație prin experiență, dar și o bază teoretică ce ține să transmită povestea și istoria locului. Toate acestea legate prin programul de cazare, atât permanent, cât și temporar. Se vor propune un set de spații de instruire – module tip atelier-locuire, care să încurajeze schimbul de informații între sătean și turist. Noile intervenții se vor adapta scării locului, vor utiliza materiale locale și vor apela la tehnici de construcție sustenabilă.
Pe măsură ce sunt identificate nevoile, noile activități se vor dezvolta în mod organic pe principiul cerere-ofertă. Acest fapt permite un proces continu și adaptabil de reînnoire.