Glamping Valea Doftanei

Autor(i):
arhitect peisagist Luiza Julea
Biroul:
Garden Boutique
Localizare:
România, jud. Prahova, Valea Doftanei
Parametri:
RH: parter / Sd: 1276 m2 / Cost: 2000 €/m2

Comentariul autorului:

Proiectul de amenajare propune revitalizarea grădinii fostei biblioteci din Traisteni si amplasarea unei zone de “glamping”.
Construcția existentă pe sit este revitalizată și integrată în amenajarea creată.

Prin soluția amenajării de peisaj s-a realizat un ambient plăcut, compact, dinamic prin funcțiuni și un cadru armonios pentru utilizatorul spațiului de vacanță în stilul arhitectural local reinterpretat cu influențe moderne.

Au fost utilizate materiale naturale, locale sau în textură asemănătoare care să ofere o atmosferă caldă, primitoare ambientului creat.

Amenajarea de peisaj se adresează preponderent familiilor tinere cu copiii, persoanelor tinere ca destinație de relaxare, preponderent pentru weekend.

Platforma existentă este amenajată ca zonă comună destinată petrecerii timpului liber şi au fost amplasate cinci unități recreative de tip “glamping” dispuse lor în peisaj, în cadrul unei amenajări armonioase.
Vegetaţia existentă este integrată în peisajul creat.

Grădina este una turistică, de relaxare și productivă – grădina glamping este una dinamică din punct de vedere al funcțiunilor propuse și asigură o imagine armonioasă atât pe timpul nopții cât și în timpul zilei. Agricultura vernaculară este sintetizată ca și concept și inclusă în masterplanul grădinii.

Reperele plantațiilor specifice sunt păstrate, a grădinii tradiționale, combinate cu elemente de relaxare, utilizand metode inovatoare și non-invazive în peisaj.



Video: https://youtu.be/bcir93tPd9g