Floating Hotel

Autor(i):
arh. Miruna Pribeagu, arh. Georgiana Spiridon, arh. Andreea Pănescu Ghinea, arh. Flavia Peșuc, arh. Diana Pătrașcu, arh. Gabriel Pribeagu
Biroul:
Reflex Architecture www.reflexinc.ro
Colaboratori:
Atu International
Localizare:
România

Comentariul autorului:

Proiectul a pornit de la o idee de start-up care să contribuie la eforturile de valorificare și amenajare a zonei de agrement de pe râul Dâmbovița.
Astfel, ideea unor camere de hotel plutitoare, care se pot muta dintr-o locație în alta a dat naștere unui proiect-prototip care poate fi prefabricat și realizat în masă. Structura este una ușoară, metalică și susține un volum vitrat pe 3 laturi, asigurând o vedere panoramică, deschidere greu de realizat in unitatile de cazare standard.
Tot volumul se sprijină pe doi cilindri umpluți cu aer, care asigură stabilitatea structurii plutitoare.
Capsula funcțională cuprinde un grup sanitar compact și mobilierul fix. Designul minimalist, cu influențe nordice a fost o premisa atractivității unui astfel de spațiu. La partea superioară, o scară elicoidala din tablă metalică asigură accesul pe terasa acoperișului, care poate deveni punct de observație, loc de făcut plajă sau de relaxare.
Ne dorim ca acest tip de proiect să fie implementat în diverse zone cu potențial turistic ale orașului și de ce nu și din afara lui.