Amenajare interioară restaurant Odeon

Autor(i):
Cojocaru Alexandra, Hasmațuchi Laura
Colaboratori:
Execuție: Zafit
Design vegetal: Karibu
Mobilier: Atelier Raft
Tapet și panouri luminoase: Ambra Sign
Fotografie: Cristian Istrate
Localizare:
România, jud. Iași, Iași

Comentariul autorului:

Restaurantul Odeon își pierduse din magie o dată cu trecerea timpului. Beneficiarii ne-au propus să aducem o schimbare, să readucem la viaţă restaurantul. Primul pas important a fost stabilirea zonelor nefuncționale și a punctelor slabe din spațiul existent. Lumina a fost primul element necesar în reamenajare spațiului. Am maximizat lumina naturală prin mărirea ferestrelor către stradă. Pentru a face atmosfera primitoare şi caldă, am propus diferite tipuri de lumină artificială combinate în 5 tipuri diferite de corpuri de iluminat.
Al doilea pas a fost integrarea naturii în amenajarea interioară, prin utilizarea texturii de lemn şi a plantelor. Lumina a pus în valoare fiecare element: de la candelabrul din rigle de lemn şi becuri din separeul dedicat meselor în fa- milie, la logo-ul şi forma stilizată de pizza din plante stabilizate amplasată în spaţiul principal şi tapetul cu tematica de mic-dejun.
Culoarea verde a plantelor, nuanțele de gri, placările cu cărămida albă și accentele din lemn sugerează un design contemporan, minimalist, dar totuși apropiat și familiar clienților. Pentru ca toată amenajarea să fie vibrantă și dinamică, am ales 3 modele diferite de scaune în culori variate, pe care le-am armonizat cu mobilierul și finisajele propuse: griul tavanului de la bar, textura de lemn din pardoseală și din mobilier, albul placajului de cărămidă.