ANASPED - ansamblu birouri

Autor(i):
Autori: Sergiu Petrea, Sabrina Ene-Butnariu, Dan Roșu, Diana Fusea, Sebastian Ș. Apostol, Cristina Pintilie, Tania Băncilă
Biroul:
TECTO Arhitectura
Colaboratori:
Execuție: EUROCONEX
Consultant multiconfort: Gabriel Golumbeanu
Rezistență: STUB
Instalații: ACE TECH CONSULTING
Sistematizare verticală: WHEEL PROJECT
Simulari iluminat: Zumtobel
Proiectare fațade: Al-Tech Bacău
Fotograf: Cristian Atudoroae
Localizare:
România, jud. Suceava, Pătrăuți
Parametri:
RH: P+1+E tehnic parțial / Sd: 1666 m2 / POT: 11 / CUT: 0.20

Comentariul autorului:

Noul sediul al unei companii de transport situat in Nordul Moldovei, lângă Suceava, reprezintă un ansamblu de clădiri inedit pentru o funcțiune de acest gen, în special clădirea administrativă – birouri, detaliată in prezentul proiect. La nivel volumetric și de limbaj arhitectural, am urmărit două direcții principale: legătura continuă cu natura, atât la exterior cât și la interior, și preluarea într-un mod contemporan a cromaticii ce definește brandul beneficiarului. Materialele precum lemnul, piatra naturală, fibrocimentul, betonul aparent, sticla, panourile de aluminiu se regăsesc în aproape toate spațiile ce definesc clădirea, și se reunesc într-un mod unitar și armonios sub lumina ce scaldă atriumul central.
Instalațiile au un rol important în sporirea gradului de eficiență energetică și confort interior ale clădirii, fiind propus un sistem de ventilare centralizată cu recuperare de căldură cu aport de aer proaspăt, sisteme de colectare și stocare a apelor pluviale, precum și pardoseli radiante.
Datorită conformări spațiale și volumetrice și a modului de amplasare pe teren, clădirea beneficiază în mod implicit de ventilare naturală de tip încrucișat, umbrire pasivă dinamică, autonomie luminoasă naturală sporită, precum și de o conexiune vizuală permanentă cu natura.