Secțiunea 7. Arhitectura verde și energii alternative

Program evenimente Brăila.pdf

Arhitectura verde este arhitectura sustenabilă. Arhitectura verde contribuie la limitarea schimbărilor climatice și la combaterea deteriorării mediului înconjurător. Proiectată pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului, arhitectura verde susține principiile eficienței și moderației în folosirea energiei și a resurselor, precum și a materialelor de construcție, și urmărește reducerea efectelor și a impactului asupra ecosistemului natural, în care este situată o clădire.

Materialele favorabile sunt cele reciclate sau regenerabile și cele care necesită cât mai puțină energie pentru fabricare. Demersul axat pe arhitectura durabilă, sustenabilă, se referă la noua arhitectură, dar și la intervențiile asupra patrimoniului, atât în ansambluri complexe, cât și în tratarea obiectivelor singulare.

Pot participa la această secțiune: proiecte și realizări din ultimii ani care valorifică concepte moderne în construcții, utilizarea energiilor alternative regenerabile, consumuri minime în exploatare, încadrarea în specificul tradițional al comunității și care vizează obiective noi sau reabilitarea unor valori arhitecturale de patrimoniu, finalizate în ultimii 5 ani.

Premiu: 5.000 lei și un weekend la Sinaia, la Centrul de Cultură și Odihnă al UAR

Proiecte participante

* Ruxandra Cruțescu intră în locul lui Ștefan Simion care a decis să participe la concurs (6 iulie 2018)

Secțiunile BNA 2018:

7. Arhitectura verde și energii alternative