Secțiunea 11. Diplome – arhitecți în afirmare

Program evenimente Sibiu.pdf

Începând din anul 2018, tinerilor absolvenți ai școlilor de arhitectură din toată țara li se oferă posibilitatea să-și prezinte proiectele de diplomă, în cadrul unei expoziții-concurs organizate de Uniunea Arhitecților din România, în cadrul Bienalei de Arhitectură.

Încurajarea creativității, a adaptării la mersul timpului, deschiderea către o lume a viitorului așa cum este perceput și exprimat de tinerii absolvenți, încurajarea libertății de gândire și a modului de interpretare a regulilor, legătura cu tradițiile, puterea personalității fiecărui autor al proiectului de diplomă și, nu în ultimul rând, tema proiectului prezentat sunt criteriile de bază ale evaluării în cadrul acestei secțiuni. Proiectul de diplomă este, în afară de o importantă concluzie asupra cunoștințelor acumulate în anii de studiu, un prilej oferit fiecărui absolvent să realizeze un proiect ideal ca temă, amplasament, ca filozofie conceptuală, un proiect pe care, poate, nu va mai avea prilejul să-l realizeze prea curând, în viața de arhitect.

Pot participa și proiecte de diplomă amplasate în orice țară din lume, important fiind autorul proiectului . Considerăm astfel de proiecte încă o dovadă a deschiderii și capacității de creație atât a studenților noștri cât și a școlilor românești de arhitectură de pe întreg teritoriul țării noastre.

Premiu: 3.000 lei și un weekend la Sinaia, la Centrul de Cultură și Odihnă al UAR

Proiecte participante


Secțiunile BNA 2018:

11. Diplome – arhitecți în afirmare