Secțiunea 10. Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă

Program evenimente Târgu Mureș.pdf

Arhitectura și artele cu care ea se înrudește se învață și se experimentează. În ultimul timp, au apărut inițiative remarcabile, menite să cultive gustul pentru înțelegerea fenomenelor urbane și arhitecturale, să împrietenească locuitorii cu mediul construit, să evoce și să-i facă să înțeleagă poezia și mesajele patrimoniului construit și parfumul unei lumi care a fost, dar care ne poate încă inspira, să educe tinerii în deprinderea meșteșugurilor tradiționale, să atragă atenția asupra unor valori culturale neglijate, dar și fonduri pentru recuperarea acestora.

„Strada” s-a dovedit a fi un cadru de exprimare civică și artistică, prin forme variate de participare publică, de manifestări artistice, de spectacole și experiențe de sunet și lumini, dar și de inițiative urbane menite să determine o anume abordare din partea autorităților. Toate aceste manifestări care promovează fenomenul arhitectural, implicarea civică și creșterea atașamentului pentru valorile culturale fac obiectul acestei secțiuni.

Pot participa la această secțiune: proiecte care se încadrează în categoriile școli de vară, tururi ghidate, pavilioane expoziționale, saloane de artă și arhitectură, street delivery, evenimente urbane și artistice, altele asemenea, finalizate în ultimii 5 ani.

Premiu: 3.500 lei și un weekend la Sinaia, la Centrul de Cultură și Odihnă al UAR

Proiecte participante


Secțiunile BNA 2018:

10. Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă