Foto

Adrian Moleavin

/ Membru în juriul secțiunii Arhitectura verde și energii alternative, BNA 2018

Adrian MOLEAVIN este absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. În 2005 obține diploma de studii superioare în programul postuniversitar „Marketing și calitate cosmotelurică în arhitectură”, în 2011 devine Doctor în arhitectură cu cercetarea „Arhitectura cuantică. Aspecte teoretice și practice”, iar în 2012 absolvă cursul “Certified Passive House Designer”, acreditat de Passivhaus Institut din Darmstadt, Germania, fiind specializat în domeniul arhitecturii durabile / eficiente energetic.  

Este lector universitar în cadrul UAUIM, domeniile sale de expertiză fiind Proiectarea de arhitectură, Proiectarea de construcții ecologice și sustenabile, Educația de arhitectură, Știința Complexității și aplicațiile specifice practicii de arhitectură.

Activează în biroul propriu și în colaborare cu firme naționale și internaționale pentru proiecte de locuințe individuale și colective, spatii pentru birouri, dotări sportive, turistice și medicale, atât în România cat și în străinătate.

Susține conferințe și a fost distins cu premii și nominalizări la concursuri naționale și internaționale.