Foto

Silvia Demeter-Lowe

/ Membră în juriul secțiunii Diplome – arhitecți în afirmare, BNA 2018

Cu experiență de aproximativ 30 de ani în domeniul arhitecturii sustenabile și al restaurării arhitecturale, Silvia Demeter-Lowe a realizat numeroase proiecte care au primit recunoaștere atât la nivel național cât și internațional în cadrul anualelor și bienalelor de arhitectură. Printre acestea se numără proiectul inițiat de Alteța sa Regală Prințul Charles , de reabilitare a unei gospodării tradiționale din Valea Zălanului, în scopul de a ilustra relevanța conservării arhitecturale pentru stimularea activităților economice din zonele rurale.

De asemenea, Silvia a fost invitată în calitate de speaker și a participat la numeroase conferințe în țară și străinătate. A organizat și ateliere practice cu tema „Să construim sustenabil învățând de la arhitectura tradițională”; în cadrul celor 6 ediții au participat mai mult de 200 de cursanți din întreaga lume, având ca îndrumători și meșteri invitați unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu.

În momentul de față, prin activitatea în cadrul propriului birou de arhitectură, împreună cu echipa ei, a inițiat un proiect de dezvoltare imobiliară ca un răspuns la discrepanța în acest domeniu dintre calitate și preț. Astfel, prin proiectul Focus, își propune să demonstreze că se pot obține locuințe de calitate superioară la prețuri medii. La baza conceptului stau ideea de comunitate și principiile arhitecturii sustenabile, care asigură frumusețe, funcționalitate, durabilitate, sănătate.