Foto

Angela Kovacs

/ Curatoare a secțiunii Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă, BNA 2018

Angela Kovacs este absolventa a Institutului de Arhitectura “Ion Mncu” (1979), masterat in management public si integrare europeana si marketing urban, specializari la United States Agency for international Development , RTI International - Local Government Assistance program, Harvard Graduate School of Design, Center for Urban Development Studies. diverse cursuri de formare si perfectionare.

Este membra UAR, OAR, expert tehnic judiciar, membra a comisiilor profesionale locale si nationale. In perioada 2000-2008 a fost arhitectul sef al municipiului Târgu-Mures, experienta de aproape 30 de ani in profesiunea de arhitect si urbanist precum si diferite ramuri conexe ale profesiei.

Premiata la Conferinta Nationala Urban Concept pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea urbana moderna a municipiului Târgu-Mures, s-a remarcat pentru inventarierea si protejarea monumentelor de arhitectura din judetul Mures.

Arhitect practician a lucrat in mai multe companii dar si la propria firma de proiectare arhitectura si urbanism si a obtinut nominalizari si premii la competitiile, anualele si bienalele nationale.