Water Air Nature Office

Autor(i):
arh. int. Cristina Postu
Biroul:
RAZVAN BARSAN + PARTNERS
Colaboratori:
Foto: Anatol Strună
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

“Water Air Nature Office” este un proiect de amenajare al unor birouri din centrul Bucureștiului, format din două zone: open space (zonă de lucru, bucătărie, grup sanitar, zonă de relaxare) și spațiul dedicat zonelor de întâliniri (lobby, recepție, patru săli de meeting).
Cele două spații comunică printr-un hol și sunt în perfectă armonie prin designul unitar. Conceptul surprinde o amenajare dinamică prin formele geometrice simple (cercuri, forme rectangulare regăsite atât la corpurile de iluminat, cât și la forma planului- din considerente de design, dar și funcționale), omogenă prin materialele echilibrat alăturate (textură de lemn deschisă la culoare cu flader subtil, texturi diferite de gri- țesătura tapetului, mocheta, PVC-ul, accentele de plante și texturile albastre).
Birourile, aflate la parterul unei clădiri de birouri au o înălțime generoasă. Am evidențiat de acest avantaj, iar toate instalațiile au rămas aparente și au fost vopsite în negru. Un alt atu sunt ferestrele cu o înăltime de aproximativ 2.5 metri pe care nu le-am acoperit. Astfel, amenajarea îmbină stilul industrial cu cel contemporan, iar designul rămâne unul neutru, iar atmosfera creată este una deschisă, caldă, luminoasă, relaxată.