Amenajare de interior birouri PWC

Autor(i):
arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Cătălina Nechifor, arh. Andra Paris, arh. Alexandra Aramă, arh. Andrei Vlădoiu, arh. Horia Ene
Biroul:
Prographic Architecture Studio
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Amenajarea propusă pentru birourile PwC Romania din cadrul clădirii Ana Tower a urmărit să pună în valoare o configurație specială de etaj, armonizând cerințele funcționale cu aspectele tehnice ale spațiului.
Având de-a face cu o companie dinamică și în perpetuă expansiune, propunerea și-a luat responsabilitatea de a reflecta acest spirit prin design-ul interior, iar amplasarea proiectului într-o clădire de birouri ieșită din tipare a adus un plus de provocare pentru arhitecți.
Conceptul grafic, inspirat de un brand cu o identiate vizuală foarte puternică, s-a bazat pe juxtapunerea dintre niște elemente de design foarte clar conturate și o interpretare mai ludică a temei industriale în cadrul clădirilor de birouri.
Împletirea dintre formele geometrice regulate și expunerea brută a plafonului tehnic, instalațiile fiind puse în valoare printr-o cromatică foarte prezentă în spațiu, nu este un simplu capriciu de design. Prin această abordare, zona centrală a etajului a putut fi transformată dintr-un spațiu exclusiv destinat circulației (cu înălțime liberă redusă) într-un spațiu flexibil ce se adaptează nevoilor clientului și poate deservi la fel de bine zonelor de lucru sau de întâlnire.