Gradină verticală

Autor(i):
arhitect peisagist Luiza Julea
Biroul:
Garden Boutique
Localizare:
România, București
Parametri:
RH: - / Sd: 20 m2 / Su: 20 m2 / Cost: 850 €/m2

Comentariul autorului:

Grădina verticală
Conceptul grădinii vericale utilizează cele mai noi tendințe de practică ale arhitecturii de peisaj. Grădina verticală reprezintă un ecosistem durabil cu următoarele calități:

1. Utilizarea materialelor ecologice
2. Eficiența energetică
3. Reducerea consumului de apă al clădirii
4. Reducerea noxelor mediului ambient interior existent
5. Concept de arhitectură de peisaj modern
6. Utilizarea conceptului speciilor compatibile ca metodă de plantare sustenabilă
7. Managementul apelor uzate

Structură suport durabilă, este realizată din materiale certificate ecologic care creează un mediu stabil de dezvoltare a grădinii verticale – membrana hidroizolantă din care a fost realizat sistemul de “ buzunare” este concepută pentru terase și grădini verticale, respectând normele internaționale de construcție ale clădirilor verzi.

Substratul vegetal este format din turbă și compuși organici cu proprietatea de a îmbunătăți capacitatea de absorbție a apei, de a menține umiditatea solului pe o perioadă în delungată și de a ajută la fixarea nutrienților în sol.

Consumul de apă este reglat din programarea sistemului de irigații, fiind conceput ca fiind minimal și nu necesită scurgerea apei. Sistemul de irigații necesită un timp de udare de 2 min./zi. Prin această măsură se urmărește reducerea consumului de apă general al clădirii.

Amenajarea peisagistică utilizează metodele permaculturii la scară mică (în cazul dat pentru grădina verticală) prin folosirea speciilor complementare și a metodelor non-invazive de îngrijire.

Speciile de plante propuse au caracteristici similare și împreună formează un ecosistem: acestea trăiesc în simbioză, se susțin reciproc și devin mai puternice în timp.
Conceptul creat redă o grădină stabilă la momentul ajungerii la maturitate, asemenea unui cadru din natură.
Material dendrologic utilizat
Plantele utilizate în grădina verticală creată pentru peretele din zona recepției sunt plante de interior, tropicale.