My Pandemic Chair

Autor(i):
The Challenge Academy - Lorena Brează, Daniela Preda, Elena Cinzeacă, Andreea Istrate, Naomi Borsan, Georgian Preda, Otto Constantin
Biroul:
Asociația The Challenge Academy
Colaboratori:
Ordinul Arhitecților din România, Blauhaus Community, PAB Group, AZERO, Nod makerspace
Localizare:
România, jud. Sibiu, Săsăuș

Comentariul autorului:

MY PANDEMIC CHAIR
școală de vară

Autori: The Challenge Academy - Lorena Brează, Elena Cinzeacă, Daniela Preda, Andreea Istrate, Naomi Borșan, Georgian Preda, Otto Constantin.
Localitate: sat Săsăuș, jud. Sibiu
Beneficiar: Blauhaus Community - comunitatea a achiziționat recent casa în cauză, dorindu-și să activeze zona prin diverse evenimente care se vor desfășura aici. My Pandemic Chair a fost primul workshop din acest șir, adresându-se studenților la arhitectură și generând o discuție amplă despre educația în pandemie, timp de trei săptămâni.

CONCEPT
Ne-am spus gândurile din aceeași poziție timp de un an. Am comunicat activ, dar fără să ne punem corpurile în mișcare. Ne-am populat multe seri unii cu ceilalți, de multe ori cu chef de dezbateri profunde. Simțim totuși că nu ne-am cunoscut suficient de bine.

Am trecut printr-un proces îndelungat de brainstorming despre cum ar putea arăta o școală de vară la sfârșitul unui an static, plin de anxietăți.

WORKSHOP MY PANDEMIC CHAIR
Am vrut să auzim povestea studenților.
În cadrul workshopului My Pandemic Chair, studenții au primit un scaun din lemn, lucrat manual de un meșter din Banat, prin personalizarea căruia au spus povestea educației din pandemia lor - proces care s-a întâmplat în cea mai mare parte stând pe scaunul din fața calculatorului. My Pandemic Chair este componenta care ne-a ajutat să ne cunoaștem așa cum anul acesta nu ne-a dat ocazia să o facem, să asistăm la expoziția gândurilor noastre materializate într-un obiect artistic de scară mică, pe care îl vedem un puternic instrument de comunicare.

Am stabilit, așadar, o relație între OBIECT - ca pretext pentru poveștile educației din pandemia fiecăruia - și CADRU - acest pavilion luminos în care fiecare și-a expus și ,,povestit” scaunul -, relație prin care am adus la masă dezbaterea despre cum ar arăta școala viitorului, acum că felul în care învățăm s-a schimbat radical într-un timp foarte scurt.

Obiectele generate vor fi expuse în toamna acestui an, la Nod makerspace, unde vom invita, de asemenea, și alți actori la masă.

CONFERINȚE
Conferințele s-au desfășurat într-o manieră deschisă, prin care am explorat posibilitatea studenților de a lua parte în diverse inițiative care li se potrivesc. Așadar, aceștia au beneficiat de discuții cu invitații noștri, care au fost deschiși să le povestească despre procesul de construire a proiectelor din care fac parte și să îi îndrume în direcția implicării directe în acestea.

Concret, în cadrul celor 4 workshopuri, invitații au vorbit despre concursurile de arhitectură ca instrumente de formare a arhitecților (Tamina Lolev), despre legătura dintre arhitectură și antreprenoriat (PAB Group), despre experți urbani și oameni care fac legături bune la scară macro (Grațian Mihăilescu) și, nu în ultimul rând, despre print și ce trebuie să știm ca să ne printăm bine planșele ca studenți la arhitectură (Ciprian Furtună - AZERO).