Interioare de buzunar

Autor(i):
curatori: Cosmina Goagea, Justin Baroncea, Constantin Goagea / design expozițional, animații: Ioana Naniș, Andrei Angelescu, Emanuel Birtea, Cristina Ginara, Andrei Vîlvorea, Petre Frangulea, Iulia Panait, Alexandru Voicu, Justin Baroncea / Sound design: Alexandru Ivanof
Biroul:
Zeppelin Design
Colaboratori:
Design grafic și identitate vizuală: Radu Manelici / Comunicare: Mugur Grosu / Producție: Acant Design / Fotografii expozitie: Andrei Mărgulescu

Partener: Modul Cărturești / Galeria Modul

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Interioare de Buzunar

Roman telematic contemporan
o expoziție Augmented Reality


Expoziția Interioare de Buzunar pornește de la povestea blocului și cinematografului Patria (odinioară blocul și cinema ARO), realizate de Horia Creangă în 1933.

Prezența cinematografului la parter transformă locuitorii acestui bloc într-un fel de actori, care, în viața lor de zi cu zi, conștient sau nu, împrumută și repetă gesturile și atitudinile peliculelor și afișelor de film. ARO era cel mai modern cinematograf de la vremea lui, dotat cu aer condiționat și instalație electrică, iar blocul era pe departe cea mai modernă clădire de pe tot bulevardul Magheru. În această ficțiune tehnologică, ne-am imaginat viața de zi cu zi din interioarele lui, un fel de culisă a unui studio de film în care oamenii joacă scene casnice, într-o dimensiune fantastică.

Poveștile pe care le spunem sunt un pretext pentru a trece prin diferite momente istorice, prin cultura locuirii bucureștene și prin cea cinematografică, dar în același timp sunt și modul ideal de a experimenta o nouă formă de exprimare artistică ce integrează ficțiune, animație și realitate augmentată.