Amenajare birouri RAVAGO ROM

Autor(i):
Dr. Lector arh. Cristia Chira
Biroul:
CMC ArtProject
Colaboratori:
Arh. Madi Mironescu
MobFlash - executie mobilier
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Firma Ravago Rom face parte din grupul Ravago Belgia și are ca domeniu de activitate comerțul cu materiale de construcții. Prin activitatea lor își doresc sa promoveze tehnologiile eficiente și moderne de construcții care oferă soluții de economie de energie și protejarea mediului înconjurător.
Luând toate acestea în considerație, în momentul în care ne-am apucat de amenajarea spațiului în care urmau să funcționeze noile birouri Ravago Rom, am luat în considerare toți acești factori.
Ca localizare, sediul cel nou al Ravago Rom se află pe șoseaua Odăii și face parte din hala metalică în care funcționa depozitul de materiale de construcții al firmei. Astfel o bucata de 300 mp de hală pe structură metalica, pe două nivele, a trebuit transformată în spațiu de birouri.
Pentru implementarea conceptului de amenajare am studiat manualul de identitate al firmei și am decis să speculăm elementele spațiului construit care ne-a fost pus la dispoziție, respectiv elementele structurii metalice care au fost vopsite negru și tavanele de beton care, fiind bine turnat, a putut fi păstrat aparent. Prin materialele și culorile folosite am dorit să creăm o imagine care să amintească și să pună în valoare activitatea firmei, dar care, în același timp, să ofere angajaților un spațiu de lucru comod și confortabil. Am folosit accente de albastru în diferite nuanțe, culoarea albastră fiind reprezentativă pentru firma Ravago.
Majoritatea pieselor de mobilier au fost desenate de noi si produse pe comandă pentru a completa imaginea de ansamblu. Am propus, de asemenea, inserarea plantelor în unele dintre aceste piese de mobilier pentru a oferi spațiului căldură și confort.
În implementarea conceptului propus de noi și agreat de către beneficiar, cea mai dificilă dar și interesantă parte a fost integrarea și îmbinarea elementelor structurii existente in pereții de gips carton care au îmbrăcat spațiul.