Construcție locuințe colective P+3E

Autor(i):
arh. Iulia Cutova
Biroul:
Extrude Studio
Colaboratori:
structură și rezistență: Kira Pro Construct
instalații: Ink Building
Localizare:
România, jud. Constanța, Năvodari
Parametri:
RH: P+3E / Sd: 1909 m2 / Su: 1533 m2 / POT: 35 / CUT: 1.30 / Cost: 950 €/m2

Comentariul autorului:

Conceptul arhitectural al acestui imobil de locuințe colective situat in prima linie de clădiri de pe malul Mării Negre, incearcă sa aducă un moment de pauză și liniște, in țesutul dezornonat, dezvoltat extrem de rapid in ultimii ani al orașului Năvodari, unde urbanismul dens are o disonanță de ritmuri și tipare.
Proporțiile sale, deschiderile largi, terasele mari, piscina privată de pe balconul celui mai bine poziționat apartament, toate acestea fac din această clădire rezidențială un exemplu arhitectural atent echilibrat între spațiu și proporție pentru a menține un exterior modern, minimal, în ciuda contextului.
Apartamentele de tip penthouse de la ultimul nivel, terasele orientate spre mare, piscina privată de la primul etaj, permit cea mai largă perspectivă asupra Mării Negre și a țărmului înconjurător.
Clădirea cuprinde 12 apartamente, in total, cu grad de confort ridicat, iar finisajele au fost alese pentru a rezona cu mediul din proximitatea plajei si a marii -fațadă albă, tâmplărie din aluminiu și panouri decorative ceramice de culoarea nisipului.