GranVia Marina

Autor(i):
Autori: Carmen-Brîndușa Stîngă, Duțu Orlando-Marian, Marina Ivanov
Biroul:
TCP
Colaboratori:
Birou de arhitectură: TCP
Structură: Concept Structure
Instalații: Qmeck Works
Fotografii: Dragoș Iulian Hristian, Pletea Andrei
Localizare:
România, jud. Constanța, Constanta
Parametri:
RH: D+P+11E(etajul 11 cu duplex) / Sd: 19793 m2 / Su: 13637 m2 / POT: 4 / CUT: 0.57 / Cost: 615 €/m2

Comentariul autorului:

Ansamblu rezidențial Gran Via Marina, va fi amplasat în zona de nord-vest al orașului Constanța. Acesta va fi format din multiple imobile, ce vor fi construite în mai multe etape. Mai întâi vor fi construite trei blocuri de locuințe colective de tip bară cu regimul de înălțime D+P+11E, dintre acestea fiind aproape de finalizare cel din partea de sud a amplasamentului. În celelalte etape amsamblul urmează a fi completat cu alte imobile cu diferite funcțiuni. Pe lângă clădirile rezidențiale ansamblu va conține, un spațiu comercial de tip hypermarket, o clădire de birouri, o clădire multifuncțională, ce va îngloba în sine funcțiuni precum grădinită, spații pentru alimentație publică, precum și două zone de parc, dimensionate pentru a putea deservi întregul ansamblu.
Prin aceste funcțiuni complementare celei de locuit se dorește crearea unui ansamblu independent din punct de vedere functional față de oraș, în același timp asigurându-se o bună legătură cu acesta, prin intermediul unor artere de circulație auto importante ce facilitează atât accesul autovehiculelor personale cât și accesul mijloacelor de transport în comun.
Primele trei clădiri vor oferi o gama largă de opțiuni în ceea ce privește tipurile de apartamente: studiouri, garsoniere, apartamente cu două și trei camere.
Clădirile prezintă și o serie de retrageri succesive ce oferă apartamentelor de pe laturile scurte terase foarte spațioase, bordate perimetral de spații verzi, ce ajută la reglarea temperaturii în anotimpul cald cât și protejarea teraselor împotriva curenților de aer reci în anotimpul rece.