Forest Oasis

Autor(i):
Autor principal: Eliza Yokina
Co-autori: Răzvan Puchici, Yasmin Asan, Marina Păsărin, Andrei Cumpănășoiu, Răzvan Mălăncioiu
Biroul:
CUMULUS ARCHITECTURE
Localizare:
România

Comentariul autorului:

În zilele noastre vorbim din ce în ce mai mult despre comunități fericite care marchează succesul unui proiect. Spațiul public, semipublic, designul urban și împrejurimile joacă un rol la fel de important ca locuința însăși.
Construirea unei comunități este un scop greu de realizat, însă și mai greu fără un spațiu care să încurajeze formarea comunităților. Procesul de elaborare a unui proiect ar trebui să-și centreze atenția asupra utilizatorului și vieții în sine ca o activitate veselă.
Spațiul pozitiv susține o ambianță și un mod de viață optimist. În opinia noastră, acest personaj se regăsește în fiecare detaliu al procesului de design, începând cu lumina care definește un spațiu, natural și plăcut, și până la formele și materialele alese.
A trăi într-o eră verde a sustenabilității ne schimbă valorile, chiar și religia. Poate suna îndrăzneț, dar generațiile deschid o nouă pagină în convingerile și valorile lor, un nou mod de viață - conectat, responsabil, prezent, conștient.
Acum suntem fericiți să ducem o viață mai sănătoasă, să dedicăm mai mult timp pentru dezvoltare și creștere, practicăm introspecția, meditația, căutăm autenticul, ne place să protejăm, cel puțin la nivel declarativ, Natura și Planeta. Accesul la spațiu verde a devenit un atu foarte important pentru o dezvoltare rezidențială, mai ales în urma pandemiei. Accesul la spații exterioare de calitate, posibilitatea de a practica sport sau alte activități în aer liber face parte dintr-o nouă normalitate care va juca un rol important în decizii în viitorul imediat.
Acest proiect prevede o dezvoltare imobiliară cu principii despre posibilitatea construirii pe un sit plin de copaci. Am propus o soluție în care 100% dintre copaci să fie protejati. Clădirile au o amprentă redusă și afectează mediul cât mai puțin posibil. Există 5-12 apartamente în fiecare clădire care contribuie la crearea unei comunități în inima naturii. cladirile se inscriu in volumul copacilor existente pe sit. Aleile sunt detașate de nivelul solului, permițând naturii să coexiste dedesubt. Locuitorilor li se oferă camere cu vitraje ample, platforme de joacă pentru copii și locuri de parcare limitate pentru mașini.