Showroom Norda

Autor(i):
arh. Camelia Sisak (Atelier Mass)
Biroul:
Atelier Mass
Colaboratori:
arh. Roxana Udrescu, arh. Andrada Bolboacă
fotograf Lieven Gouwy
Localizare:
România, jud. Cluj, CLUJ-NAPOCA

Comentariul autorului:

Norda este materializarea unui proces de căutare în timp a spațiului de locuit ideal, de filtrare a unor principii și concepte actuale, de reflecție asupra calității mediului interior. Imaginat ca un loc creativ și inspirant pentru arhitecți, designeri și iubitori de frumos, showroom-ul Norda estompează liniile dintre client și vizitator.

Cea mai mare provocare a fost găsirea echilibrului, într-un spațiul relativ redus, între expunerea a cât mai multor produse și senzația de aglomerat. Adesea suprapunerea de elemente face ca totul să devină obositor și confuz, de aceea au fost create separeuri cu diferite atmosfere. Există o compartimentare vizuală realizată din panouri joase opace și una transparentă realizată cu material textil diafan. Compozițiile de mobilier din fiecare separeu se organizează în jurul unor volume albe definite pe tavanul lăsat cu beton aparent.

Pentru a oferi vizitatorului o experiență cât mai interesantă și plăcută sunt gândite diferite modalități de percepere a spațiului. Panourile opace care au o înălțime redusă de 1,20 m permit limitarea vizuală atunci când vizitatorul stă așezat, astfel putându-se concentra mai bine la obiectele expuse în fața lui, fără să vadă și restul. Folosirea panourilor din textil transparent are rolul de a crea câteva insule separate fără să limiteze privirea, vizitatorul poate să perceapă tot spațiu showroom-ului, dar în același timp să se concentreze pe mobilierul din separeuri.