Flair Scent Wonderland

Autor(i):
Alexandra Berdan, Alina Andriescu, Ancuța Costandache, Livia Pleșca, Ștefania Borș
Biroul:
A+noima
Colaboratori:
execuție finisaje: Zafit
execuție mobilier: Finfin Design
fotografii: Daniel Miroțoi
Localizare:
România, jud. Iași, Iași

Comentariul autorului:

Flair Scent este un univers în sine, cu lumânări din ceară de soia, cu arome pe care nu le poți uita, turnate în vase speciale, care însoțesc conversații și senzații de tot felul.

Am transformat o casă veche, monument istoric, poziționată pe o străduță aproape de centrul Iașului, discretă, dar cu personalitate, într-un laborator și magazin de lumânări parfumate din ceară de soia.

Casa-monument a oferit un spațiu de joacă cu potențial, dar a forțat ca intervențiile să rămână minimale (nu avem voie să intervenim cu modificări, compartimentări, finisaje exterioare sau tâmplărie).

Am optat pentru o mobilare flexibilă, care se adaptează cu ușurință la nevoile în mișcare ale acestei mici întreprinderi sociale. Am adus culorile brandului în centrul conceptului și le-am declinat în fiecare încăpere.

Funcțional și cromatic am împărțit casa în două zone - producție (verde mentă) și vânzare (roz trandafiriu). Acestea sunt legate de o zonă de primire și circulație, colorată gri deschis. Astfel, există o destinație clară a fiecărui spațiu, marcată și vizual, aspect util atât echipei Flair Scent, cât și celor care le trec pragul (cumpărători, vizitatori, colaboratori, oameni din comunitate).
Vitrina-monument devine un semnal din exterior, anunțând subtil spre stradă, magia care se petrece în interior.
Showroomul are un loc de stat și de admirat, o zonă de birou care funcționează și ca recepție, o zonă de display individual și una de expunere colectivă.

În ceea ce privește mobilierul din showroom, am intenționat să creăm un mediu inspirat din universul Flair Scent, folosind forma curbată a arcului ca element plastic. Spațiul devine o extensie a brandului, la o scară diferită, cu forme „moi”, linii curbe, detalii aurii și oglinzi. Mobilierul, vopsit alb, a fost gândit ca un cadru poetic, dar vesel care să se joace cu percepțiile și simțurile vizitatorilor.