Contemporan Residence

Autor(i):
arh. Bogdan Neagu, arh. Dana Stănciucu, arh. Radu Drăghici
Biroul:
NBC Arhitect
Colaboratori:
D&C Expert Proiectare Structuri, Alyates Design
Localizare:
România, jud. Ilfov, Voluntari
Parametri:
RH: P+1 / Sd: 3316 m2 / Su: 2461 m2 / POT: 29 / CUT: 53.00 / Cost: 600 €/m2

Comentariul autorului:

Ansamblul este compus din 13 locuințe individuale înglobate în 7 corpuri cu regim de înălțime P+1E Inițial cerințele beneficiarilor se concentrau in jurul a 2 tipuri de locuințe însă datorită conformării loturilor soluția s-a diversificat, ajungând la 3 variante de plan.

Volumetria exterioară păstrează linii cât mai curate inspirate de arhitectura modernă a Bucureștiului interbelic. Am optat pentru o arhitectură de plinuri, cât mai eficientă din punct de vedere termic. Cu toate acestea, fiecare cameră are goluri generoase care permit luminii să pătrundă adânc în spațiul interior. Riflajul de lemn și accentele de gri antracit fragmentează volumetria caselor.

Relația dintre locuințe și stradă este una de proximitate. În felul acesta, strada și unitatea locativă realizează o comuniune, iar utilizatorii sunt invitați să folosească atât trotuarul cât și drumul de acces ca pe un spațiu public comun. Segregarea zonei exterioare are loc pe partea din spate a locuințelor. Locul de luat masa si bucătăria sunt în relație directă cu această grădină privată a casei.