Sediu Kadra

Autor(i):
arh. László György Tulogdy, arh. Cristian Moldovan
Biroul:
Ektra Studio S.R.L.
Colaboratori:
Structuri : Wincon
Instalații : CSP Proiect Line
Fotograf : Bologa Andreea
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca
Parametri:
RH: P+2E / Sd: 3370 m2 / Su: 2970 m2 / POT: 25 / CUT: 0.33

Comentariul autorului:

Sediul firmei Kadra se află în incinta parcului industrial Tetarom I de pe strada Tăietură Turcului. Prin tema de proiectare s-a dorit realizarea unei hale industriale pentru depozitarea produselor distribuite de Kadra și a unei clădire de birouri pentru a reloca întreaga echipa. Astfel s-a născut ideea proiectul de a încerca să realizăm un ansamblu format din două clădiri cu limbaje arhitecturale total diferite, însă unitare.
Ca și amplasare pe parcelă, hala care are regim de înălțime parter este ascunsă de clădirea de birouri care are un regim de înălțime P+1/P+2 și este situată la stradă, iar în spatele halei de depozitare s-a amenajat o parcare generoasă care să ajute la decongestionarea străzilor din incinta parcului.
În ceea ce privește funcțiunile și configurația clădirii de birouri, aceasta a fost împărțită în două zone care pot fi utilizate independent și sunt separate prin zona de acces care cu înălțime dublă. Cele două corpuri sunt legate la nivelul primului etaj prin intermediul unei pasarele care duce de la zona de birouri la o zonă expozițională. Ca și funcțiuni parterul găzduiește zona de intrare cu o zona de așteptare, recepția cu un mic oficiu, 2 zone de birouri fiecare cu grupurile lor sanitare și o sala de conferință. La primul etaj se află toate birourile administrative, o sală de conferință , o zonă de prezentare și un birou de tip open space în timp ce ultimul etaj este destinat mai mult relaxării și discuțiilor fiind prezente o zonă de oficiu cu locuri de luat masa și una de relaxare cu acces la o terasă exterioară
cu caracter mai intim situată între clădirea de birouri și hală.
În ceea ce privește fațadele s-a optat pentru tencuială și cărămidă aparență cea din urmă fiind și materialul cu caracter predominant. Contrastul se realizează între cărămidă aparență de culoare maronie a clădirii de birouri și panourile halei de culoare gri. S-au realizat câteva accente care să ajute volumetria și care în același timp să aducă și un plus spațiilor interioare, unul dintre acestea fiind bovindoul care este situat la primul nivel în zona administrativă unde se regăsește și biroul directorului.
La interior s-au păstrat zone cu beton aparent pentru a realiza contraste între diferitele materiale folosite la finisaje ( beton, lemn sticlă, metal ) și compartimentarile din sticlă.