Casa H

Autor(i):
arh. László György Tulogdy, arh. Szőcs István
Biroul:
Ektra Studio S.R.L.
Colaboratori:
Instalații : Gradinstal S.R.L.
Structuri : Top Proiect S.R.L
Fotograf : Bologa Andreea
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca
Parametri:
RH: D+P+E / Sd: 806 m2 / Su: 580 m2 / POT: 23 / CUT: 0.59

Comentariul autorului:

Casa H este poziționată lângă o arteră de circulație intensă a municipiului Cluj Napoca, astfel volumetria propusă este una introvertită înspre stradă. Comunicarea cu spațiul public se face la cota etajului unde strada e un element secundar în fața perspectivei valoroase asupra orașului.
Cu un regim de înălțime D+P+E, demisolul nu găzduieste numai spații tehnice, ci și o zonă generoasă de relaxare cu piscină, saună și o cramă cu acces exterior.
Relația interior- exterior cu grădina cu orientare sudică a fost o cerință importantă, astfel camera de zi se extinde într-o terasă acoperită către care parterul se deschide prin vitrare continuă.
Parterul propune o fluiditate între camera de zi și locul de luat masa cu un singur element central – un șemineu cu orientare dublă care leagă cele doua spații.
Înălțimea dublă a camerei de zi articuleaza parterul cu etajul care include zona de noapte cu cinci dormitoare cu baie proprie accesibile dintr-un hol cu vizibilitate asupra parterului.
Volumetria în formă de L delimitează zona privată a curții și formează ecrane de protecție față de vecinătăți.
Fațadele sunt animate de materiale naturale, unde predomină cărămida aparentă cu accente de lemn natural, netratat. Tabla de zinc creează contrast în partea superioară și comunică cu andezitul gri propus la zonele de circulație.