Casa A 64

Autor(i):
Arh Isa Aila, arh. Isa Aidin si arh. Urb. Cristescu Razvan
Biroul:
ROW STUDIO
Localizare:
România, jud. Constanța, Ovidiu
Parametri:
RH: S+P / Sd: 600 m2 / Su: 515 m2 / POT: 15 / CUT: 0.15 / Cost: 3500 €/m2

Comentariul autorului:

Locuinta unifamiliala A 64 este amplasata pe malul lacului Siutghiol in zona rezidentiala Ovidiu Sud. Conceptul principal a fost deschiderea vizuala si spatiala catre oglinda apei si limitarea vizuala dinspre spatiul public, fapt care face casa sa fie mai spectaculoasa vazuta dinspre lac si discreta dinspre strada.
Deschiderea ampla a lotului la lacul Siutghiol, a facilitat dispunerea casei in forma de "L", cu zona de zi centrala si cele doua zone de noapte separate ca raspuns la cerinta de a adapta proiectul pentru doua varste.
Dezvoltat pe un singur nivel suprateran, casa capata linearitate cu ajutorul pergolelor care cuprind cele trei volume. Toate spatiile sunt concetrate pe luciul de apa prin utilizarea vitrajelor mari. Volumul central care cuprinde zona de zi cu bucatarie, loc de luat masa si living, se diferentiaza prin inaltimea mare a spatiului cat si prin prezenta supraluminilor care ofera lumina naturala pe tot parcursul zilei.
Spatiul exterior este ierarhizat, astfel incat toate incaperile au propriul spatiu de loisir prin platformele elevate si separate prin vegetatia luxurianta si conectate la circulatia principala care conduce utilizatorul catre celelalte functiuni conexe cum ar fi: bucataria de vara, piscina infinity, jacuzzi -ul, sau foisorul cu ponton.
Rezultatul este o prezenta discreta pe malul lacului si integrata perfect in sit.