Renovare apartament H

Autor(i):
arh. de interior Elena Constantin
Designer Ioana Ignat
Biroul:
Shapeform
Colaboratori:
Mava Construct Total - implementare, Beton Deco Art- microciment, Piatraonline - ardezie flexivila, Divanissimi - canapea, Dedeman,Ikea, Mobexpert,
Novodworsky, The Home, foto -Shapeform
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Industrial Feel este povestea amenajării unui apartament în bloc vechi Tip H, din cărămidă, din Titan. Această amenajare de locuință urbană, abordează un stil modern, minimalist, original prin integrarea elementelor metalice, betonul, si cărămida, influențe ale unui stil industrial chic.

Apartamentul se întinde pe 60mp, compartimentat bine, cu multe zone ascunse pentru depozitare. Însă apartamentul nu a fost renovat de când a fost dat spre folosință.

Amenajarea a început prin decopertarea pereților pentru a fi ranforsați și pentru că blocul este construit pe o structură de zidărie din cărămidă, am dorit să o punem in valoare, lăsând-o la vedere.

Astfel am creat un perete accent ce translatează spațiul exterior al balconului în interior – living. Iar în dormitor, cărămida vopsită alb a îndulcit atmosfera și dă unitate amenajării.

La nivelul pardoselilor ne-am confruntat cu mozaicul turnat pe zonele de trafic (hol, bucătărie, baie) și cu parchet din lemn masiv montat tip brăduț. În această situație, am fost nevoiți să găsim o soluție cât mai practică și puțin costisitoare, pentru a păstra pardoseala la același nivel în tot apartamentul. Soluția noastră pentru zona de mozaic turnat a fost microcimentul , care are o grosime de 3mm și o viață foarte lunga, și pentru ca se poate repara local, sau covorul PVC, care este un finisaj cald cu o rezistentă bună la trafic. Am ales microcimentul, accentuând stilul industrial și in hol, bucătărie si baie. Parchetul a fost recondiționat (rașchetat si lăcuit mat).

La nivel de mobilier, ne-am dorit câteva elemente metalice și textura de beton, care sa devina laitmotivul acestei amenajări.

Bucataria a fost facuta la comanda, dupa desenele noastre. Astfel am creat o bucatarie pe doua fronturi, zona de lucu si spatiul de luat masa. Frontul de lucru este gandit pentru stilul de viata actual, avand toate utilitatile, dar cu o estetica deosebita, minimalista.

Living-ul si continuarea lui, balconul, este spațiul destinat relaxarii și petrecerilor. Am integrat mai multe zone, zona TV/consola PS; zona citit; mini bar(desființând ușa dinspre balcon); balconul, care a fost tratat ca un bovindou, spațiu de relaxare cu o zonă de șezut joasă, dar și cu scaune de bar, ce te invită să privești spre vegetația de afară.