Comentariul autorului:
Terasele blocurilor reprezintă o importantă resursă neexploatată de spaţiu la nivelul oraselor. In acest sens proiectul incearcă o extindere a spaţiilor interioare catre un filtru "verde" exterior : terase si acoperiș.
Strada Emanoil Porumbaru face parte dintr-o parcelare protejată aflată în proximitatea parcului Herăstrău, micile imobilele interbelice cu parter și două - trei niveluri alternând in prezent cu imobile al căror regim de inălţime este în majoritate P+4, P+5. Imaginea oferită acum pe stradă este una cu un amestec de volume, limbaj arhitectural și finisaje.
În ambianța generală a străzii existente, elementul vegetal și mediul natural reprezintă încă o componentă importantă, dar care se diminuează cu fiecare construcție nouă. Proiectul își propune să contracareze această realitate prin elemente de compoziție care integrează elementul vegetal în structura compozițională a casei. Prezența urbană a imobilului este grădina verticală a fațadei, punctată la ultimul nivel de terasa grădină cu copaci înalți plantați.
În acest context, volumul cuboidal este oferit străzii prin filtrul traforului din lemn si al pergolelor orizontale din metal ce protejează terasele si permit îmbogățirea in timp a ecranului vegetal. În spatele acestui ecran, terase si logii adânci, substrase din volumul masiv, sunt placate - pereţi, plafoane si pardoseală - cu lemn, material "viu" cu proprietăți tactile, capabil sa atragă si sa inducă o stare deosebită. Terasele devin astfel un spațiu protejat ce oferă intimitate locatarilor. Din interiorul celor 10 apartamente, prin amplele suprafețe vitrate se poate "citi" direct imaginea traforului, ce devine astfel element de mobilare al spațiului interior și un important filtru între spațiul public și cel privat.