Foto

Cătălin Trandafir

/ Membru în juriul secțiunii Locuințe individuale, BNA 2021

Catalin Trandafir a absolvit cursurile Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca în 2008, a urmat cursurile post-universitare de formare europeană în restaurare arhitecturală și este architect cu drept de semnatură, membru al OAR din 2009 și membru al UAR din 2018.

Își desfășoară activitatea profesională în biroul de arhitectură Filofi și Trandafir Arhitectură, pe care îl conduce alături de arh. Irina Filofi. Proiectele realizate în cadrul biroului abordează o paletă amplă de funcțiuni, au fost publicate în presa de specialitate și au fost apreciate în cadrul concursurilor și galelor de arhitectură.

Printre cele mai importante distincții obținute, enumerăm: Nominalizare în cadrul European Union Prize for Contemporary Architecture” – Mies van der Rohe Award 2019, Premiul de excelență ASAR în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, Premiu la categoria „Spațiul construit”, în cadrul BETA Competition 2018, Nominalizare secțiunea „Arhitectura rezidențială”, în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, Premiu la secțiunea arhitectură, în cadrul “Romanian Design Week Awards by glo” 2018, Premiul Secțiunii „Arhitectura Dotărilor Comunitare și de producție”, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2017, Mențiune secțiunea „Arhitectura locuinței individuale”, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2017, Finalist “Challenge 66 European Architecture Awards”, Premiul secțiunii “Reabilitarea Patrimoniului Construit”, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015