ro | en
Foto

Cătălin Trandafir

/ Membru în juriul secțiunii Locuințe colective, BNA 2023
/ Membru în juriul secțiunii Locuințe individuale, BNA 2023
/ Membru în juriul secțiunii Locuințe individuale, BNA 2021

A absolvit cursurile Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca în 2008, a urmat cursurile post-universitare de formare europeană în restaurare arhitecturală și este arhitect cu drept de semnatură, membru al OAR din 2009 și membru al UAR din 2018.

Își desfășoară activitatea profesională în Biroul de arhitectură Filofi și Trandafir Arhitectură, pe care îl conduce alături de arh. Irina Filofi. Proiectele realizate în cadrul biroului abordează o paletă amplă de tematici, au fost publicate în presa de specialitate și au fost apreciate în cadrul concursurilor și galelor de arhitectură.

Printre cele mai importante distincții obținute, enumerăm: Nominalizare în cadrul „European Union Prize for Contemporary Architecture” – Mies van der Rohe Award 2019, Premiul de excelență ASAR în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, Premiu la categoria „Spațiul construit”, în cadrul BETA Competition 2018, Nominalizare secțiunea „Arhitectura rezidențială”, în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, Premiu la secțiunea arhitectură, în cadrul “Romanian Design Week Awards by Igloo” 2018, Premiul Secțiunii „Arhitectura Dotărilor Comunitare și de producție”, în cadrul BATRA 2017, Mențiune secțiunea „Arhitectura locuinței individuale”, în cadrul BATRA 2017, Finalist “Challenge 66 European Architecture Awards”, Premiul secțiunii “Reabilitarea Patrimoniului Construit”, în cadrul BATRA 2015.

Distincții în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură: