Birourile NTT Ltd. București

Autor(i):
arh.int. Patricia Silvia Gheorghe, arh. int. Andrada Ulmeanu, arh. int. Daniela Baza-Verde, des. Mădălina Movileanu, arh. Marinela Nicolaev
Biroul:
Corporate Office Solutions
Colaboratori:
Instalații: MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING
Foto: Sabin Prodan
Grafică murală: Georgiana Manea
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Credem cu tărie că inovația ia naștere în cadrul unor comunități puternice, bine închegate, creative și orientate spre viitor. Cu această idee am pornit, alături de clientul nostru, în misiunea de a contura un spațiu de lucru destinat dezvoltării unei culturi bogate, prin crearea unui ecosistem viu și sustenabil, care îi inspiră și interconectează pe angajați, celebrează diversitatea și generează momente memorabile.
Spațiul de lucru devine, astfel, o experiență complexă, care pune accentul pe individ și promovează identitatea locală, în același timp rămânând fidel esteticii brandului. Prin urmare, angajatul devine centrul proiectului, spațiul luând naștere în mod natural, prin interiorizarea dinamicii stilului de viață urban, a călătoriilor, a evenimentelor culturale și festivalurilor desfășurate în aer liber.
Arta stradală, evenimentele urbane, dinamica orașului și textura țesutului construit devin principala sursă de inspirație. Pereții placați cu cărămidă albă, care funcțional înglobează spații de depozitare, devin o pânză pentru lucrările tip graffiti pictate de mână, inspirate din atmosfera unor tipuri de evenimente binecunoscute, precum festivaluri de muzică, poezie, film sau teatru. Finisajele de pardoseală, plafoanele expuse și pereții din beton evocă viața orașului, cu agitația și aglomerația sa, cu străzile înguste și animate, cu multitudinea de texturi si pattern-uri din arhitectura sa, surprinzând, totodată și dimensiunea creativă. Dinamica orașului este exprimată prin grafica partițiilor de sticlă în combinație cu tușele organice de vopsea. Elementele de semnalistică accentuează atmosfera urbană prin felul în care marchează diferitele opriri din traseele zilnice efectuate de angajați în cadrul spațiului de lucru.
Amprenta orașului este echilibrată și îndulcită de o serie de elemente biofilice, care populează fiecare colț și caută să readucă în prim plan legătura intrinsecă a omului cu natura. Prin urmare, fiecare configurație de lucru, focus sau colaborare este completată de jardiniere cu plante naturale, texturi și finisaje de lemn, forme fluide, organice și pereți verzi, cu rolul de a reduce stresul și a menține motivația la cote înalte.
Mediul de lucru este creat pentru a încuraja creativitatea și un ritm de lucru activ, prin susținerea mobilității și prin flexibilitatea care permite reconfigurări ale spațiului în funcție de preferințele angajaților, devenind, astfel, subordonat nevoilor fiecăruia.