EFdeN Sustainable City

Autor(i):
EFdeN
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

EFdeN Sustainable City a luat naștere ca urmare a dorinței de a integra cele două prototipuri de case solare EFdeN care au reprezentat România la competițiile Solar Decathlon într-un concept mai amplu, un laborator urban. Obiectivul este de a crea un model de bune practici în continuă dezvoltare pentru viitorul orașelor din România, dar și un catalizator al comunității.

Comentariul juriului

Proiectul EFdeN Sustainable City prezintă un prototip de oraș sustenabil care își propune să creeze premisele unor soluții constructive și comportamentale responsabile față de mediu. Proiectul este parte a unei cercetări complexe care adresează dintr-o perspectivă multidisciplinară aspectele constitutive ale unui oraș ca parte al unui sistem interdependent: locuirea sustenabila, educație, agricultură urbană, mobilitate, energie, sănătate, reciclare și artă. Proiectul de distanțează prin potențialul de a servi drept premisă a unor proiecte de mai mare amploare, care pot fi realizate atât la scări diferite, precum și în medii geografice și climatice diferite.

Dialogul stabilit între utilizarea noilor tehnologii și teme ale naturii (agricultura urbană) reprezintă aspecte esențiale atât pentru dezvoltarea noilor tipologii de orașe cât și pentru educarea unor comunități responsabile.