In Between

Autor(i):
Alexandra Timpau
Localizare:
România

Comentariul autorului:

Proiectul “In Between” este o serie de fotografii care au ca subiect central șantierul de construcții compus din fotografii din România și din afară țării. Faptul că aceste imagini nu pot fi localizate cu ușurință este încă un aspect al proiectului, acela de a sublinia cât de uniforme sunt aceste locații în contextul european curent.

De obicei ascunsă de ochiul public prin garduri menite să ne protejeze, clădirea se grăbește spre finalizare. Ani de muncă și uneori sute de oameni implicați în acest proces sunt de obicei ascunși celui care la final, ajungând într-o clădire nouă, este întâmpinat de calm și confort, iluminat interior și aer condiționat.
Dar înainte de toate acestea, șantierul este un mediu aparent haotic, care este totuși atent supravegheat și planificat. Este un stup care bâzâie de zgomotul betonierei, o orchestră mare cu mulți dirijori care fumează constant, însă care lucrează perfect împreună.
Straturile care acoperă exteriorul și interiorul structurii sunt adăugate încet și, cu fiecare element, intră în scenă noi actori. Țevile, izolația, cablurile, profilele din aluminiu și desenele ocazionale de pe pereții plăcilor de gips sunt toate ascunse până la capăt, la fel și culorile, texturile și poveștile lor frumoase.

“In Between” este un proiect care subliniază fascinația mea pentru procesul de construcție, și este un efort de a expune complexitatea și frumusețea unui șantier unui public mai larg.