Burger 100%

Autor(i):
arh. Ianko Norbert
Biroul:
NKN arhitectura
Localizare:
România, jud. Timiș, Timisoara

Comentariul autorului:

Gradina suspendată este protagonista în amenajarea micului local din centrul Timișoarei. Vegetația suspendată de tavan se folosește de înălțimea mare a spațiului, tipic pentru clădirile din centrul istoric. Panourile galbene din metal expandat pe care sunt fixate plantele, maschează instalațiile și totodată atrag atenția clientului în partea superioară a localului. Spațiul fiind destul de mic este mărit vizual cu ajutorul oglinzilor din partea superioară a pereților, care reflectă amenajarea tavanului dublând astfel efectul ei.
Corpurile luminoase de neon flex au rolul de a atrage clientul și de al „corupe” la o masă. Culorile vii intră în contrast cu metalul negru, cu cărămida aparentă și cu texturile industriale.
Localul se racordează la spațiul pietonal prin deschiderea largă din fațada prin care se pot observa ușor elementele vibrante ale amenajării. Zona de preparare a fost împinsă în față, micșorând zona se servire a clienților, dar astfel s-a creat o legătură mai directă cu strada pietonala din fata localului.