Hotel Prestige

Autor(i):
Autori: Carmen-Brîndușa Stîngă, Duțu Orlando-Marian
Biroul:
TCP
Colaboratori:
Birou de arhitectură: TCP
Structură: Epic Structural Design Studio
Instalații: Qmeck Works
Fotografii: Dragoș Iulian Hristian
Localizare:
România, jud. Constanța, Constanta
Parametri:
RH: P+2E+3E Retras / Sd: 1971 m2 / Su: 1574 m2 / POT: 96 / CUT: 4.47 / Cost: 830 €/m2

Comentariul autorului:

Imobilul studiat, Hotel Prestige, este situat în complexul Patria din Stațiunea Mamaia, care deși este una din complexele mai puțin importante din punct de verere turistic, prezintă un potențiat semnificativ de dezvoltare, urmând trendul specific recent al stațiunilor de pe litoralul din România.
Prin tema propusă s-a dorit urmarea acestei dezvoltări prin modernizarea și extinderea construcției existente cu un imobil cu funcțiunea de alimentație publică și cazare, precum și amenajări peisagere specifice. Lucrările propuse au fost motivate și de absența unor spații specifice programului în cadrul clădirii existente dar și de necesitatea măririi numărului de spații destinate cazării.
Prin imaginea prezentată s-a dorit o simplitate atât din punct de vedere geometric cât și din punct de vedere al finisajelor, căutându-se o mai bună integrare în sit și, în același timp, ținând cont de valorile generale ale arhitecturii contemporane, acestea fiind prezente într-o măsură nesemnificativă la clădirea existentă.
Parterul construcției propuse va servi ca zonă de primire a turistilor (lobby) ce vor beneficia de serviciile hotelului. Mezaninul este destinat zonei administrative (birou) necesar hotelului iar etajele superioare sunt destinate exclusiv cazării. Legatura dintre cele două corpuri (existent si propus) se va realiza pe latura scurtă a corpului propus, in zona respectivă fiind pozitionat si nodul de circulație verticală.