Spațiu public în incinta unui bloc de locuințe

Autor(i):
arhitect peisagist Luiza Julea
Biroul:
Garden Boutique
Localizare:
România, București
Parametri:
RH: - / Sd: 2300 m2 / Su: 2300 m2 / Cost: 1350 €/m2

Comentariul autorului:

Proiectul conceput pentru ansamblul rezidențial din strada Rahmaninov 50-70 aduce o pagina nouă în arhitectura de peisaj, reprezentând o expresie a invadării naturii în peisajul urban prin viziunea autorului. Rahmaninov Residence propune o nouă viziune a grădinii spațiului comun al ansamblului de locuit, oferind utilizatorului experiența parcurgerii unui peisaj inedit care nu poate fi recreat.

Amenajarea de peisaj este o oază urbană, un loc de poveste, care depășește limitele unei abordări arhitecturale clasice prin calitatea spațiului verde comun.
Povestea Rahmaninov Residence: Ansamblul este mai mult decât un simplu complex rezidențial cu o calitate înaltă a arhitecturii. Este un univers construit în jurul unei grădini de basm cu o abordare unică a peisajului, oferindu-i vizitatorului experiența de a explora diferitele ipostaze ale naturii: de la grădina contemporană, structurată; la terasele cu o intimitate ridicată de la parter; la zonele de relaxare și până la peisajul și ambianța de poveste creată.

Amenajarea de peisaj este concepută într-un stil mixt clasic contemporan, cu accente mediteraneene este un loc al contempării, al observației frumosului.

Ritmul și culorile grădinii stărnesc curiozitatea și imaginația privitorului. Spațiul neaccesibil este creat pentru a fi observat și a da libertatea privitorului de a interpreta natura în propriul său stil.