Hotel Nyota

Autor(i):
arh. Isa Aila, arh. Isa Aidin si arh. Urb. Cristescu Razvan
Biroul:
ROW STUDIO
Localizare:
România, jud. Constanța, Constanta
Parametri:
RH: P+6E-7E-8Ep / Sd: 6330 m2 / Su: 5380 m2 / POT: 45 / CUT: 2.05 / Cost: 2500 €/m2

Comentariul autorului:

Hotel Nyota este un hotel de 4 stele situat in nordul statiunii Mamaia. Cladirea de 8 etaje include 72 de unitati de cazare, 2 apartamente prezidentiale, o cafenea, un restaurant, 2 sali de conferinta, piscina exterioara, parcare privata si un spatiu de evenimente exterior situat la etajul al -7- lea.
Situat intr-un context urban unde functiunea predominanta este cea hoteliera, principalul obiectiv a fost acela de a crea o cladire cu identitate puternica.
Hotelul adopta un stil arhitectural modern, cu o zona de acces angulara deschisa catre bulevard, desprinsa de volumul principal, cu fatade care prezinta panouri metalice triunghiulare cu perforatii circulare CNC, fiecare unitate de cazare beneficiand de alternarea umbra-lumina in contextul insoririi (fatade de Est si Vest). Panourile metalice sunt dispuse astfel incat sa nu fie perceputa monotonia simetriei fatadelor de hotel. Conceptul fatadei se bazeaza pe utilizarea extensiva a panourilor metalice triunghiulare, ca solutie la necesitatea de a controla incidenta luminii solare, cat si a vederilor din jur. Acesta strategie ofera o imagine unificata pentru hotel, care surprinde nuantele schimbarilor de lumina in timpul zilei. Fatadele hotelului se desprind de volumul principal prin caroiajul metalic care incadreaza panourile si care ofera hotelului o textura interesanta in timpul zilei si un spectacol de lumina pe timpul noptii.
Iluminatul arhitectural confera hotelului un aspect futuristic in contextul zonei in care se afla (aceea a cluburilor de noapte).
Spatiile de cazare dispuse in dublu tract beneficiaza de vedere atat spre lacul Siutghiol cat si spre Marea Neagra.
Hotel Nyota se distinge ca o cladire reper in zona, un contrast revigorant cu cladirile din jur.