White Fairy

Autor(i):
arh. Cristiana Zgripcea, arh. Alexandru Morar, arh. Ciprian David
Biroul:
CZ CAD
Colaboratori:
Top Design Construct, Zen Mob Design
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

White Fairy este o amenajare a unui apartament de tip duplex, desfasurat pe ultimele doua etaje ale unui imobil din zona de nord a Bucurestiului.
Nuantele calde si deschise ale amenajarii au sustinut intentia de valabilitate in timp a rezultatului final, acesta fiind atat unul actual, special, datorita detaliilor, dar si unul care va putea trai cu demintate estetica in timp.
Atat la nivelul finisajelor cat si la nivelul mobilierului, se pot remarca niste detalii speciale, iar printre acestea putem mentiona:
-mixajul dintre faianta si tapetul din grupul sanitar, ambele apartinand aceleiasi game cromatice si, mai mult, accentuandu-si calitatile estetice reciproc. Tapetul cu aspect de frunze uscate subliniaza prin prezenta sa botanica apartenenta texturala a faiantei la natura.
- carcasele de la mobila incadreaza fronturile acesteia astfel incat se pastreaza idea de transparenta asupra structurii si integritate compozitionala.
Corpurile de iluminat sunt dominate de cele tehnice, arhitecturale cu o prezenta care trebuie descoprita in contextual amenajarii, deservind functional pentru a pune in evidenta elementele accent.
Particularitatea proiectului este data de veridicitatea lui compozitionala si de faptul ca la nivelul fiecarui cadru surprins in imagini, acesta doreste sa exprime compozitia elementelor, sistemul structural si functiunea explicita. Este un contrast al discretiei si atitudinii extrovertite. Este un proiect care comunica si transmite dincolo de tangibil.