Industrial greenery

Autor(i):
arh. Cristina Caradim
arh. Radu Caradim
arh. Andreea Istrate
arh. Emanuel Budaies
Biroul:
Studio 2.1
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Linile generale ale designului au constat în utilizarea de elemente naturale, culori calde cu accente dintr-o paleta cromatică inspirată de pădure (vernil, pământiu, gri/bej), presărate cu elemente industriale ce dau o notă masculină și echilibrează întregul design.
Locuința este foarte bine structurată din punct de vedere funcțional pe niveluri. La parter se desfășoară zona de zi – living, bucătărie deschisă, dining - care comunica direct cu o mică grădina. Se crează astfel un spațiu fluid, primitor, unde elementele vegetale (tapetul, accentele de verde, plantele) întâlnesc pe cele industriale (cărămidă, metal, lemn brut, beton aparent). La primul etaj se află zona de noapte – dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie și camerele copiilor împreună cu baia lor. Din nou regăsim elemente care duc cu gândul la un peisaj din natură: fototapetul cu motive vegetale, nuanța patului. Baia și dressingul au fost tratate într-o notă mai neutră cu accente negre pentru a obține un aer mai sobru. Pentru copii am gândit un dormitor pentru amândoi, cu doua paturi suprapuse pentru a eficientiza spațiul, cu un dulap generos și un colț de citit povești și biblioteca. Separat, avem o camera de joacă, unde cei doi se pot juca împreună, dar în acealasi timp au și un loc special pentru fiecare.
La etajul superior se află un spațiu multifuncțional, un soi de hobby room, ce comunica direct cu terasa descopetită pentru care am ales un sistem de acoperire cu o pergola retractabila ce o transformă într-un spațiu utilizabil pe toată perioada anului.
Elementul de legătură al tuturor nivelurilor, scara, este tratată neutru, minimalist: trepte placate cu lemn, balustradă metalică, albă și un panou de riflaje la parter care permite trecerea luminii naturale către hol și casa scării. Pe pereții dintre etaje am ales să folosim un joc de lumini creat cu ajutorul unor aplice și benzi LED.