Casa B11

Autor(i):
arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Pănescu Ghinea, arh. Flavia Peșuc, arh. Diana Pătrașcu, arh. Gabriel Pribeagu, arh. Georgiana Spiridon
Biroul:
Reflex Architecture www.reflexinc.ro
Colaboratori:
piese mobilier custom Klass Interiors, mobilier Rovere Mobili, The Home; ceramica si obiecte sanitare SSAB; placari ardezie flexibila Piatra Online, corpuri de iluminat Luminna, fotograf arh. Andrei Tudoran
Localizare:
România, jud. Buzău, Buzau

Comentariul autorului:

Proiectul a presupus amenajarea unei locuințe, parter plus etaj, șî transformarea acesteia într-un spațiu contemporan, fluid și luminos, adaptat stilului de viață al beneficiarului.
Proprietarul este un tânăr psihiatru, care își dorea ordine și simplitatea în casa lui, o oază de liniște și calm.
Pe parter se dezvoltă zona de zi, având o baza cromatică neutră cu nuanțe de alb, nisip și griuri colorate. Accentele se regăsesc în elemente de mobilier, cu texturi vibrate și nuanțe de albastru, dar și în finisajele pereților, care devin fundal pentru piesele de mobilier.
Zona de canapea este legată de cea de dining prin culoarea tapițeriei scaunelor și prin parchetul din stejar deschis triplu stratificat. Plantele înviorează atmosfera și oferă un plus de culoare ambientului
Pe peretele cu televizorul am optat pentru un joc de volume și materiale, creând o zonă de depozitare și bibliotecă.
Bucătăria în nuanțe neutre prezintă un stil minimalist, iar combinația de furnir, mdf și plăci ceramice denotă elegantă și rafinament.
Pereții accent sunt tratați diferit în funcție de spațiu, fiind finisați cu placaj ceramic, ardezie flexibilă, tapet sau culoare.
Ardezia flexibilă este unul din materialele noastre preferate, deoarece texturează spațiile și introduce un element tactil în design.
Nuanțele de albastru devin elementul unificator al amenajării, regăsindu-se atât în parter cât și în etaj.
Zona de zi se compune din living, dining și bucătărie - separată printr-o partiție de sticlă. Mobilierul se dezvoltă în linii simple, cu nuanțe de alb, gri și lemn, aducând un aer contemporan în spațiul punctat de materiale glam precum catifeaua și marmură.
Zona de noapte cuprinde dormitoarele și un spațiu de birou, amenajat în culori neutre, cu un perete accent placat cu ardezie flexibilă în nuanțe de cupru.
Plăcile ceramice au fost furnizate de SSAB și completează armonios băile și bucătăria. Calitatea materialelor reprezintă întotdeauna o condiție pentru crearea unui design atemporal și de calitate.