Reabilitare clădire de birouri și reconversie în aparthotel

Autor(i):
Ioan Larionesi manager Albendiego srl
Alexandra Radu arhitect Albendiego srl
Raluca Garbovan arhitect Albendiego srl
Cristian Faur inginer structura Albendiego srl
Catalin Popa inginer structura Albendiego srl
Florin Popa inginer instalatii Instalutilities srl
Biroul:
Birou de proiectare
Colaboratori:
design interior arh. Viorel Lupascu keyinteriors srl
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj napoca
Parametri:
RH: p+4e+et / Sd: 3870 m2 / Su: 3225 m2 / POT: 56 / CUT: 2.80 / Cost: 1400 €/m2

Comentariul autorului:

DENUMIREA: REABILITARE CLADIRE DE BIROURI SI RECONVERSIE IN APARTHOTEL P+4E+ET

AMPLASAMENT: Strada Dâmboviței, nr. 77 ,Localitatea Cluj-Napoca, Județul Cluj.

BENEFICIAR: CAMPEADOR INN SRL
Manager dezvoltare: Florin Larionesi
Director preopening: Iuliana Poka



PROIECTARE .

Proiectant general: ALBENDIEGO SRL
Proiectant arhitectura: ALBENDIEGO SRL | www.albendiego.ro
Manager: ing. Ioan LARIONESI
Arhitectură: arh. Alexandra RADU
arh. Raluca GÂRBOVAN
Design planșe: stud. arh. Bianca GHERGHINOIU
Design interior: arh. Viorel LUPAȘCU | keyinteriors.ro
arh. Alexandra RADU
Proiectant structură: ALBENDIEGO SRL | www.albendiego.ro
Echipa structura: ing. Cristian FAUR
ing. Cătălin POPA
Expertiza tehnică: ing. Gicu PETROVAY | gpproiect.ro

Proiectant instalatii: INSTAL UTILITIES SRL | www.instalutilies.ro
Echipa instalatii: ing. Florin Popa
ing. Vasile Pop
ing. Baraian Alexandru
Furnizor sisteme inteligente: CALIROM SRL | www.calirom.ro



EXECUTIE .

ECHIPA EXECUȚIE: CAMPEADOR SRL | www.campeador.ro
Sef santier: ing. Ciprian MIRON
Ofertare: ing. Alina AMZA



PREZENTARE GENERALA .

Acest proiect reflectă reconversia unui imobil vechi, construit în perioada comunistă, într-un apart-hotel, cu 110 unități de cazare prin amenajarea in camerele existente de la nivelul parter (partial) si etajele 1-4 a unor camere de tip hotelier dotate cu baie proprie .
Imobilul cunoscut ca o cladire de birouri abandonata si aflata intr-o stare de degradare continua, a fost achiziționat în scopul de reabilitare și de schimbare a destinației de catre dezvoltatorul imobiliar Campeador srl.
Implementarea proiectului de reabilitare si reconversie s-a facut in 2 etape de autorizare, in prima etapa accentual a fost pus pe supraetajarea cladirii cu un etaj tehnic si refatadizare, iar in etapa a doua s-au propus modificari interioare si amplasarea unui ascensor de 4 persoane in casa de scara principala .
Pentru o armonioasă integrare în sit, s-a avut în vedere adoptarea unei volumetrii care se încadrează în mediului înconjurător, mulând noua construcţie pe existent fără a domina celelalte vecinătăţi deja constituite și fără a modifica specificul zonei în care se află amplasamentul. Fatadele au fost imbracate cu placaj de caramida aparenta și plăci de firbrociment, iar învelitoarea a fost modificată din acoperiș terasă in acoperiș șarpantă.
Acest imobil devine inovativ prin inserarea unui sistem de acces cu QR Code având scopul de a facilita accesul rapid și în siguranță, printr-un sistem de check-in/check-out, pentru a eficientiza timpul necesar procesului de cazare. Solutia propusa de furnizorul de sisteme inteligente Calirom a venit ca o solutie la nevoile create de pandemie si anume crearea unor servicii de cazare hoteliera cu interactiune umana minima.
La parter este prevazută o mini recepție, și o zonă de servire a micului dejun. De asemenea la parter sunt prevăzute 10 birouri, unde o parte dintre firmele din Grupul Campeador , printre care si biroul de arhitectura Albendiego urmează să isi desfasoare activitatea pentru viitor si totoodata exista posiblitatea pentru alti parteneri (cazati sau nu) sa închieze spații de co-working.
In limita spatiului exterior aflat in proprietate s-au amenajat cateva zone cu jardiniere si parcaje pentru viitori clienti( aprx.25 locuri de parcare).


CONCLUZI .

Desi costurile de reconversie si reabilitare a acestui proiect au fost destul de ridicate, ( vorbim de aprox. 1400 euro/mp util), viziunea dl Florin Larionesi fondator al grupului de firme Campeador , cat si a echipelor de proiectare, executie si strategie a dat roade.Prin urmare aceasta parte a cartierului Marasti din Cluj Napoca renaste prin acest proiect care se pliaza pe strategia de dezvoltare a autoritatii publice pentru aceasta zona. (aici vorbim de prima strada smart din Romania, strada Molnar Piuariu aflata la aprox 300 m si proiectul de reabilitare propus pentru zona parcului Expotransilvania- aflat in faza de proiectare).
Manager Birou de proiectare Albendiego
Ioan Larionesi
ioanlarionesi@albendiego.ro
tel: 0732/407/583