ro | en
Foto

Gabriela Petrescu

/ Curatoare a secțiunii Locuințe colective, BNA 2023
/ Curatoare a secțiunii Locuințe individuale, BNA 2023

Arhitectă, doctor în arhitectură, activând în cadrul biroului individual de arhitectură, unde elaborează proiecte de arhitectură, amenajări interioare, urbanism. Dintre proiectele realizate în calitate de autor şi coautor, se numără: Sedii Ministere latura Nord, Sală de 1000 locuri str. Dr.Felix, Baza de utilaje pentru STVR, Parc industrial Jibou, Sedii pentru s.c. Astra Sa, în Bucureşti şi Constanţa, locuinţe B.dul Unirii, Piaţa Alba Iulia, Piaţa Victoriei, Piaţa Crângaşi, Calea 13 Septembrie. A colaborat la lucrări precum: Hotel Bucureşti, World Trade Center, PUG-uri pentru diverse localităţi.

A fost membru al echipei de cercetători care a elaborat studiul privind Patrimoniul Cultural al Comunităţii Evreieşti din România. A colaborat la proiectele culturale finanţate de UAR, Dicţionar al arhitecturii româneşti moderne, literele A-C şi literele D-H în calitate de coautor. În 2015 şi 2016, a fost membru în echipa de proiect cultural prin Fundaţia Culturală META Un secol de arhitectură românească - enciclopedie gratuită, bilingvă.

În ultimii ani, a participat la seminarii şi conferinţe, publicând articole în diverse reviste. A organizat expoziţii de arhitectură la Centrul Cultural al UAR Calderon, Teatrul Naţional, Primăria Sibiu. În cadrul UAR a participat la elaborarea expoziţiilor: Locuinţa interbelică în Sector 3, Cartierul Evreiesc din Bucureşti, şi 7 Jewish Pioneers of Modern Architecture In Romania.