ro | en
Foto

Dragoș Ciolacu

/ Curator al secțiunii Publicații de arhitectură, BNA 2018

Dragoș Ciolacu este architect cu o bogată activitate practică și didactică. El este conferențiar doctor la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din Iași unde predă, pe lângă atelierul de proiectare, cursurile de Istoria Arhitecturii Românești și Arhitectura Spațiului Eclezial. Deasemenea, este profesor doctor habil la Școala Doctorală a Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București.

A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, câștigând unele dintre ele, dintre care amintim Ansamblul Palas - Iași și Catedrala Mântuirii Neamului - București.

Activitatea practică o desfășoară în cadrul propriului birou de arhitectură unde a realizat proiecte de urbanism, restaurări și arhitectură importante, prin complexitate si anvergură. În prezent definitivează proiectul extinderii Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Dragoș Ciolacu activează constant în diverse asociații și forumuri de specialitate, fiind președinte a U.A.R. filiala Iași-Vaslui, în cadrul căreia coordonează evenimente importante pentru viața culturală a orașului – Bienala Națională de Arhitectură și Romanian Creative Week. Deasemenea, este autorul unor cărți importante pentru formarea tinerilor arhitecți – Istoria Arhitecturii Romănești, Arhitectura Sacră și altele precum și collaborator permanent la reviste de specialitate.

Arhitectul Dragoș Ciolacu a coordonat programe de cercetare și este prezent la conferințe naționale și internaționale cu comunicări științifice.