ro | en
Foto

Alexandra Mihailciuc este arhitect de interior, scriitor şi spirit federativ ce îmbină mai multe discipline ale industriilor creative în proiectele sale. Coordonează programul cultural „Batem fierul la conac!”, un laborator pentru arhitectură, design research şi meşteşuguri, găzduit de ansamblul nobiliar Carp.

Totodată, este promotoarea proiectului „Triunghi. Arhitectură. Sculptură. Agricultură”, un ansamblu de locuinţe, galerii de artă modulare, săli de conferinţe, ateliere şi concerte, într-o concepţie de ecologie culturală şi umană.

Profesează la Studioul de arhitectură Prodid şi este preşedintă a Asociaţiei Designers, Thinkers, Makers, alături de care îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii având ca pârghii arhitectura şi designul.

A lăsat amprente în atmosfera unor case importante, între care Casa Mincu (sediul OAR din România), Ansamblul Conacului Petre P. Carp, Librăria de carte franceză Kyralina, Librăria Cărtureşti Verona.

Crede în construcţia prin educaţie şi transmitere concretizându-şi convingerile în iniţierea unor workshopuri de arhitectură şi meşteşuguri, a unor proiecte culturale şi prin profesorat în cadrul De-a Arhitectura, Asociaţiei Curtea Veche sau ca profesor invitat în cadrul New Design University(NDU)-Austria.

Este autoarea a 4 cărţi de educaţie arhitecturală: „Cartea Caselor” şi „Marea lume mică”- Editura Art Conservation Support(ACS), „În jurul focului. Arhitectură, tradiţie şi inovaţie în sisteme de încălzire şi gătit” şi „Arta feroneriei. Ghid practic de fierărie pentru copii şi adulţi”- Fundaţia Pro Patrimonio. A co-autorat o serie de ziare culturale: „Ferma de artă”, „Batem fierul la conac!” şi „Ghidul locatarului. Mic tratat de resuscitare a spaţiului comun.”