Casa TM

Autor(i):
Sergiu Călifar – arhitect șef
Sarion Cristina – head of project management
Andrei Argeșanu – head of design
Nae Răzvan Andrei – head of technical design
Teodora Trașcă și Alexandra Dobre - randări
Biroul:
Pure-Mess
Colaboratori:
Fotograf: Sabin Prodan
Mobilă custom: OURDESIGN
Vopsea decorativă: Benjamin Moore
Drapaje: Decora Design
Hipopotam custom camera copilului: Nimfauna
Localizare:
România, jud. Timiș, Timișoara

Comentariul autorului:

Off the Grid este un proiect care aduce în prim plan arta locuirii într-un spațiu fusion, cu un rezultat modern și atemporal. Beneficiarii și-au dorit ca amenajarea să rămână una relevantă în timp, așa că au fost integrate texturi din ceramică ce imită cortenul, un joc de lumini natural-artificial care să creeze diferite contexte și forme asimetrice controlate.

Privit în ansamblu, proiectul reprezintă un omagiu adus arhitecturii interiorului prin toate detaliile sale unice - materiale curatoriate și elemente atent selectate sunt aduse în același plan. Acest lucru a fost realizat fără a fi uitată integritatea spațiului de locuit ca un întreg. Astfel provocarea a fost cea de a întruchipa toate principiile pe care echipa de arhitecți le admiră la exterior, dar de această data în interior, cu accent pe confort și starea de bine.

Pentru că beneficiarii au pasiuni și hobby-uri diferite și-au dorit ca stilurile amenajării să fie și ele diferite, cu accente industriale și un iz prețios, totul întâmplându-se într-un fundal modern. În mod firesc a venit întrebarea cum vor fi integrate într-o singură amenajare elemente și stiluri diferite într-o manieră unitară?

Această provocare a fost ghid pe parcursul amenajării așa că spațiul a fost împărțit pe două niveluri funcționale: parterul asigură camerele cu suprafețele cele mai generoase astfel încât să primească confortabil invitați și să devină un loc de petrecere a timpului, în timp ce etajul devine spațiul intim care acomodează dormitoarele beneficiarilor.

Zona de la parter are o caracteristică proprie, a relației living-bucătărie-dining, toate gândite să comunice sinergic, într-un spațiu ce se deschide sau închide în funcție de nevoi sau moment.


Bucătăria a fost amenajată în aceeași linie contemporană ca și restul amenajării. Aerul industrial se simte în detalii, însă fără a fi o parte prezentă în mod direct. Astfel, materialele folosite sunt o combinație de accente metalice cu un fundal modern, cald si unitar dat de fototapetul care se afla în întreg planul parterului.

Zona de dining iese cu ușurință din tiparul clasic pentru că a fost gândită ca un spațiu intim și versatil. Acest lucru se datorează mai ales poziției sale, deoarece are același traseu ca timp față de bucătărie și living. Tot aici regăsești masa cu bază inspirată din forma sticlelor și a paharelor de șampanie cu forme si dimensiuni diferite. Aceasta are o structură metalică vopsită într-o singură culoare, iar blatul este din lemn cu margini rotunjite, imitând o întindere de apă.

Etajul se deschide prin dormitorul matrimonial, această barieră fragilă a unui stil customizat după particularitățile beneficiarilor. Spațiu de odihnă și relaxare pentru cei doi părinți, această cameră este o oglindire perfectă a confortului unei camere de hotel cu totul specială. Tot aici întâlnești și baia matrimonială, un spațiu care oferă un capăt de perspectivă controlat prin lastrele compuse din forme organice. Întreg designul este inspirat din natură și materiale care te aduc mai aproape de ea.

Pentru camera copilului au fost alese culori și elemente unicat care dau prospețime și jovialitate din orice unghi ai privi. Cum animalele sălbatice reprezintă una din pasiunile preferate ale celui mic, arhitecții au realizat o lustră custom în formă de hipopotam, montată în zona patului.Tot la începutul proiectului beneficiarii au povestit că galbenul este culoarea preferată a copilului, așa că numeroase inserții au fost realizate în nuanțe similare.
Placajul din zona biroului pentru teme este realizat pe comandă, dorința fiind cea de a crea o zonă de iluminat aparte, care imită cu ușurință răsăritul sau apusul soarelui.
Inspirat din showroomuri celebre, cu iz clasic, dar cu aspect instagramabil și modern, dressingul cucerește de la prima privire. Regăsești aplicat pe scafa tavanului același fototapet care se desfășoară și în zona de la parter, chiar în living, tapet care susține designul unitar creat în întreaga amenajare.

Off the grid subliniază o combinație de confort, căldură și funcționalitate. Pe tot parcursul amenajării, dintr-o camera în alta, poți remarca cu ușurință podelele din lemn, schema de culori și decorul pereților ce creează o legătură vizuală între spațiile de noapte și cele de zi.

Testimonial beneficiari:
Ne-am dorit o amenajare care să ne reprezinte și să aducă la interior plăcerile, hobby-urile și preferințele noastre în materie de design și funcționalitate. Credem că rezultatul reflectă perfect cerințele noastre, iar spațiul a devenit în scurt timp „acasă". Colțul preferat este zona de relaxare din living pentru că acolo ne regăsim cu toții seara. Acesta este locul în care povestim ce am făcut în timpul zilei, împărtășim zâmbete și povești, iar designul și funcționalitatea se împletesc într-o armonie perfectă.

Prin această amenajare, realizată de cei de la Pure-Mess, ne-am atins scopul de a avea un refugiu autentic, în care fiecare spațiu reflectă dorințele noastre și personalitățile membrilor familiei. Putem spune că fiecare zi în acest spațiu este o experiență memorabilă.