Școala de arte, meserii și gândire creativă | ACCTS

Autor(i):
Diana Furnica
Îndrumători:
Lect. Dr. Arh. Int. Marilena Negulescu
Universitatea:
Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
Facultatea:
Facultatea de Arhitectura de Interior
Localizare:
România
Parametri:
RH: P+1+M / Sd: 904 m2 / Su: 749 m2

Comentariul autorului:

Amplasament: România, jud. Botoșani, Str. Vladimirescu Tudor, nr. 19
Proiectul prezent propune restaurarea și reamenajarea Școlii Gimnaziale nr. 3 Botoșani într-o funcțiune tip Școală de Arte și Meserii ce are rolul de a veni în sprijinul comunității botoșănene din dorința de reducere a abandonului școlar, a ratei de șomaj și minimizarea excluziunii sociale. Programul aduce în prim plan posibilități de pregătire în domenii de muncă ce prezintă interes atât în ceea ce privește angajatorii locali cât și accesul la cariere căutate în întreaga țară.
Imobilul va adăposti ateliere pentru următoarele profesii: croitor, stilist vestimentar, tâmplar, artist make-up, hairstylist, programator, fotograf, artist 3D, grafician. Pe lângă aceste ateliere se vor prevedea spații de ordine internă precum un cabinet psihologic, un cabinet de orientare vocațională, cafeterie dar și un spațiu deschis dedicat lucrului în comun. De asemenea se intenționeaza utilizarea întregii curți din jurul școlii pentru propunerea unor zone de socializare, organizare de ateliere în aer liber dar și evenimente comunitare.
Proiectul este dedicat în mod special tinerilor proveniți din medii defavorizate care nu își pot asigura continuarea studiilor superioare. Programul, având ca principale avantaje costurile reduse datorate perioadelor scurte de dobândire a unor abilități și o ușoară accesibilitate de înscriere, constituie o variantă la sistemul clasic de învătământ.
ACCTS a fost creat din dorința de a oferi un spațiu sigur unde tinerii sa se dezvolte în propriul ritm și mod, punând la dispoziție un spațiu personalizabil, pe care studenții și-l pot însuși.