Q Club - amenajare club în fostă zona industrială

Autor(i):
Sergiu Călifar – arhitect șef
Sarion Cristina – head of project management
Andrei Argeșanu – head of design
Nae Răzvan Andrei – head of technical design
Teodora Trașcă și Alexandra Dobre - randări
Biroul:
Pure-Mess
Colaboratori:
Fotograf: Sabin Prodan
Furnizori:
Lastre bar - PiatraOnline
Vopsea decorativă: Benjamin Moore - Murali Store
Localizare:
România, București
Parametri:
Sd: 543 m2 / Su: 513 m2

Comentariul autorului:

Amenajarea interioară a acestui proiect a atras după ea un entuziasm aparte, dar și un angajament pe care l-am transpus în design.

Fiind cel mai vechi club LGBTQA+ din București, Q Club depășește definiția unui simplu spațiu de petrecere; el reprezintă un loc în care toți cei care care trec pragul se pot simți în siguranță și pot fi autentici, fără temeri sau inhibiții.

Proiectul este localizat în zona centrală a Bucureștiului, zonă care acum 100 de ani reprezenta marginea orașului. Q Club se află pe strada Verzișori, in incinta unei hale aflate într-o fostă zonă industrială unde se aflau fabrici de încălţăminte şi pielărie.

Conceptul designului interior a avut la bază crearea unui spațiu care să reflecte strălucirea și exuberanța vieții de noapte a comunității LGBTQIA+ din București.

Am pornit de la selecția de materiale care îmbrățișează atât extravaganța, cât și confortul, selecție care oglindește diversitatea publicului pe care Q Club îl deservește. Barul surprinde perfect jocul de lumină creat, iar un element distinctiv este blatul. Acesta provine din una dintre cele mai vechi cariere de marmură din Italia, situată în lanțul muntos Apuan din regiunea Carrara; Calacatta viola atrage atenția prin venele sale în nuanțe de burgundy, împletite în mod subtil pe un fundal alb-gri.

Materialul în sine este o adevărată operă de artă, aducând eleganță și spectaculozitate întregii amenajări.

Intrarea în club este marcată de figurile provocatoare desprinse din lucrările lui Rubens. Această zonă a fost creată în interiorul unui fost lift industrial, acum scos din funcțiune. Grila metalică a fost transformată într-o bijuterie metalică în care au fost adăugate pene albe care stârnesc curiozitatea tactilă.

Atmosfera emană o energie îndrăzneață, captivantă, în care simțurile sunt asaltate vizual, totul pentru a anticipa o seară de neuitat.