Amenajare Sală Evenimente Aria Grace Events

Autor(i):
Arhitectură: Elena Florea-Dumitrescu
Ana Bondei


Imagini fotorealiste: Maryam Besharatian

Editare foto: Maria Marinoiu
Raluca Mărăcine

Coordonare: Alexandra Iancu

Manager proiect: Cristian Florea
Biroul:
Kreate-Studio de Arhitectură Dumitrescu&CO
Localizare:
România, jud. Argeș, Pitești

Comentariul autorului:

Aria Grace Events
Amenajarea sălii de evenimente Aria Grace Events își propune să îmbine stilul industrial specific Municipiului Pitești cu stilul modern și cu vegetația luxuriantă, astfel încât să rezulte un spațiu care își acceptă cu demnitate originile și în același timp îmbrățișează liniile moderne, actuale.
Context. Construită în anul 2006, clădirea ce găzduiește astăzi salonul de evenimente, face parte dintr-un complex de clădiri cunoscut în zonă și în memoria colectivă a localnicilor sub numele de „Complexul Slava”. Acesta a devenit emblema intersecției de drumuri principale care leagă Piteștiul de Capitală, de orașul Câmpulung și de Mioveni (Uzina Dacia).
După o perioadă incertă din punct de vede economic, beneficiarul și-a dorit să reconsolideze afacerea lăsată moștenire de către tatăl său și să investească în amenajarea unei săli de evenimente demne de renumele pe care complexul l-a câștigat de-a lungul timpului.
Concept. Amenajarea își propune obținerea unei săli de evenimente grandioase care să remodeleze arhitectura industrială prin accente de culori, forme și vegetație și să genereze o imagine de ansamblu caldă, primitoare. Astfel invitații evenimentelor traversează curtea complexului care ilustrează imaginea caracteristică a halelor industriale, pentru ca apoi să li se deschidă un spațiu efervescent în care structurile metalice industriale sunt îndulcite cu forme curbe, culori calde și multă verdeață. Conceptul mizează pe elementul surpriză – impactul datorat contrastului dintre orașul gri cu caracter industrial și confortul unui spațiu inundat de verdeață și lumină.
Descrierea proiectului. Înălțimea sălii este mică în raport cu nevoile spațiului, astfel că s-a optat pentru menținerea grinzilor aparente, precum și a instalațiilor de ventilație ce au fost vopsite în culoarea negru petrol, în ideea de a păstra ca bază imaginea industrială. Pentru a atenua culoarea închisă și muchiile dure ale tavanului industrial s-a montat deasupra fiecărei mese câte o „umbrelă”- un tavan fals în formă de cerc din centrul căruia coboară un candelabru elegant; perimetral tavanului fals coboară subtil plante ornamentale cu o coloristică vie (galben-verzui) care aduc viață în spațiul rece, industrial.
Oglinzile cu arce în plin cintru amplasate pe pereții perimetrali ai sălii îndulcesc imaginea industrială si oferă profunzime și lumină spațiului, prin reflexie.
Zona barului a fost tratată într-o manieră industrială însă în contrast cromatic cu restul sălii prin culoarea și textura cuprului, astfel că a barul a devenit un pol care atrage permanent grupuri de oameni care aleg să socializeze aici.
În ansamblu a rezultat un spațiu cald și efervescent în același timp, obținut prin contrastul culorilor și al materialelor și nu în ultimul rând prin aportul luminii naturale și artificiale.