Hook of Love

Autor(i):
arh. Bogdan Neagu, arh. Alex Radut
Biroul:
NBC Arhitect SRL
Colaboratori:
arh. Dana Stanciucu, arh. Cristian Mititelu, arh. Ana-Maria Ursachi
KOKAM design - structura; AUA TECH SUPPORT SRL - instalatii
Localizare:
România, jud. Constanța, 23 August

Comentariul autorului:

Proiectul a plecat de la preluarea unei structuri existente, la roşu şi de la dorinţa de a crea un boutique hotel cu o ambianţă caldă, mediteraneană şi camere confortabile, accesorizate diferit.
Volumul iniţial a fost transformat şi refunctionalizat, prin adăugarea mai multor elemente structurale şi stilistice. Astfel, corpul de acces s-a extins cu o zonă de lobby şi o terasă cu pergolă la etaj, s-au extins terasele cazărilor de la etaj, iar la interior s-au adăugat colonade cu arcade ce susţin pasarela de la etajul 1, prin care se face accesul în camerele de cazare de la etaj şi spre zona de salon mic dejun. S-a mai adăugat un mic etaj 2, spre zona din spate, cu camere pentru personal, spaţii anexă şi un apartament.
Întreaga ambianţă generală este dominată de foyerul central, pe două niveluri, în jurul căruia sunt distribuite camerele de cazări. S-au folosit materiale naturale: placări cu carămidă pentru pardoseala foyerului de la parter, iar în restul spaţiilor, pardoseli din piatră Vratza. Corpurile de iluminat din foyer au fost realizate artizanal in cadrul biroului de catre arh. Cristian Mititelu. Ca accesorii s-au folosit obiecte din lut, decoruri cu nuiele şi o ancoră antică suspendată deasupra scării interioare, pe peretele fundal al foyerului.